Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce se antrenau oştile de elită ale domnitorilor munteni pe platoul din Bucegi? Motivul este incredibil…

322

blankCei mai populari munţi ai României sunt străbătuţi de la un capăt la altul de treceri subterane, puţini fiind cei care cunosc existenţa acestora. Despre existenţa tunelurilor aveau cunoştinţă numai sacerdoţii daci şi unii nobili, aceştia din urmă cunoscând doar anumite treceri strategice, şi nu pe toate.

Iar una din aceste treceri misterioase se găsesc sub Munţii Bucegi. Pe vremea domnitorilor din dinastia Basarabilor şi a celor de după ei, platoul Bucegilor era interzis oamenilor de rând. Acolo se antrenau ostile de elită ale domnitorului. Acei “roşii” care se numeau aşa datorită hainelor pe care le purtau şi care erau folosite în luptă doar în cazuri extreme, ele constituind cavaleria de elită a domnitorului.

Oare de ce, din toate locurile posibile, domnitorii au ales că loc de antrenament tocmai platoul Bucegilor? De ce nu un loc la câmpie, unde antrenamentul călare se putea desfăşura în condiţii mai bune? Simplu. Pentru că, în vremuri de restrişte, tezaurul era adăpostit în tunelurile din zonă, iar “roşii” aveau ca sarcina prioritară, paza comorilor.

Astăzi, în vremurile noastre, existenţa tunelurilor este trecută la rubrica “fantezii”…

 

 

Orgoni Crystal