Într-un film francez din 1947, putem vedea mai mulţi oameni uitându-se la „smartphone”-uri! Incredibilă predicţie…


Imagine: captura videoclip YouTube

Un film francez lansat în 1947 prezice cu o acurateţe incredibilă mai multe tehnologii moderne de astăzi. Filmul din 1947 (îl puteţi urmări pe YouTube AICI) se intitulează „Televiziunea de mâine”, bazându-se pe o nuvelă de Rene Barjavel. Produs de JK Raymond-Millet, filmul îşi propune să ilustreze viitorul, așa cum era el imaginat la doar 2 ani după încheierea celui de-al doilea război mondial.

Într-un clip de 4 minute din filmul din 1947, oamenii pot fi văzuți lipindu-şi ochii de televizoare minuscule încorporate în aparate care amintesc de smartphone-urile din ziua de azi.

În filmul din 1947, dispozitivele în sine nu sunt destul de vizibile, însă comportamentul oamenilor ne este cu siguranţă foarte cunoscut: oameni care se plimbă, stau în cafenele și își desfășoară activitatea, în timp ce sunt lipiți cu ochii de ecran.
Filmul arată, de asemenea, pe cineva care conduce o maşină, în timp ce privește un ecran montat pe tabloul de bord al mașinii sale.

Pelicula din 1947 prevede că oamenii vor fi atât de atraşi de astfel de dispozitive, încât vor da unii peste alţii în timp ce se plimbă, și chiar vor produce accidente de mașină, pentru că nu acordă atenție şofatului.

Foarte interesantă este scena în care un bărbatul urmărește o proiecție holografică a unei femei care dansează, în timp ce soția sa doarme în pat lângă el! Aceste tehnologii deşi sunt posibile, încă nu sunt răspândite pe scară largă în ziua de astăzi, dar probabil că se va întâmpla asta în următorii 10-20 de ani.

Imagine: captura videoclip YouTube
Imagine: captura videoclip YouTube
Imagine: captura videoclip YouTube
Imagine: captura videoclip YouTube

Vizionaţi filmuleţul YouTube AICI.