Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Panică în Danemarca! Într-o insulă din Marea Baltică s-au înregistrat „zguduituri misterioase” de origine necunoscută


Oamenii de știință au rămas perplecşi de o serie de cutremure inexplicabile ce au avut loc pe insula daneză Bornholm, din Marea Baltică. În timpul weekendului din 13-14 mai 2023, Serviciul Geologic al Danemarcei și Groenlandei (GEUS) a raportat că a primit informații de la câteva zeci de persoane cu privire la „zgâlţâituri asemănătoare cutremurului” care au avut loc pe insulă. Fenomenul, care s-a produs în principal sâmbătă după-amiază, a fost descris ca un zgomot profund şi un zguduit care a fost suficient de puternic pentru a provoca unele daune structurale minore clădirilor.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar sursa cutremurelor rămâne încă un mister. GEUS a raportat că cutremurele „nu au fost cauzate de cutremure, ci de valuri de presiune de la un eveniment din atmosferă”. Institutul danez a ținut să sublinieze, totuși, că sursa și natura acestui eveniment nu sunt cunoscute.

„Seismologii spun că este puțin probabil ca acest cutremurat să provină dintr-o explozie controlată din Polonia, care a fost efectuată cu puțin timp înainte de primele rapoarte din Bornholm”, a spus GEUS într-un comunicat.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): phys.org


Lasă un comentariu