Marele Om Gri, o creatură mistică şi inteligentă din Scoţia! Păzeşte ea o poartă către o altă dimensiune?

  •  
  •  
  •  
  •  

Big Grey ManUndeva în Scoţia, la adăpostul pâclei şi a ceţei, care acoperă ţinutul, oamenii spun că o creatură imensă şi fioroasă pândeşte neîncetat. Îi spun „înspăimântător ca Moartea”, sau „Marele Om Gri – Big Grey Man”. Cei care l-au văzut afirmă că arată ca un bătrân cu robă, ca un uriaş, sau chiar ca un diavol. Creatura înspăimântă nu doar prin prezenţa şi forţa fizică, ci şi prin sentimentele de depresie şi panică, mergând până la suicid, pe care le induce tuturor celor de care se apropie.

Majoritatea celor care l-au văzut, sau doar i-au simţit prezenţa Omului Gri sunt oameni foarte serioşi, împătimiţi iubitori ai muntelui. Prima persoană care a declarat că s-a întâlnit cu ciudatul monstru al muntelui a fost profesorul N. Collie. Deşi profesorul Collie era cunoscut ca o persoană respectată de către comunitate, şi ca un pasionat căţărător, în 1925, când a relatat povestea întâlnirii cu Marele Om Gri audienţa a rămas înmărmurită. Profesorul a spus atunci că în 1891, în timp ce cobora de pe culmea Ben MacDhui (cel de al doilea vârf important din Scoţia, înalt de peste 1200 de metri), a auzit paşi în urma lui. La început, cum era învăluit de ceaţă, a crezut că este vorba de ecoul propriilor săi paşi, dar, până la urmă şi-a dat seama că zgomotul pe care îl aude nu corespunde cu cel pe care îl făcea el, semănând mai degrabă cu un uriaş care îl urmărea pe el. Collie a spus că avea impresia că cineva mergea după el, însă cu paşi de trei-patru ori mai mari decât ai lui; îngrozit, profesorul a alergat orbeşte, din cauza ceţii, şapte sau opt kilometri în josul muntelui, până ce nu a mai auzit acel zgomot ciudat. Collie nu s-a mai întors niciodată pe munte şi până la moarte a rămas ferm convins că acolo, pe vârful Ben MacDhui se întâmplă „ceva foarte ciudat”.

În timpul celui de al doilea război mondial, Peter lucra ca salvamontist, fiind preocupat îndeosebi de localizarea şi salvarea piloţilor ale căror avioane se prăbuşeau în zonă. Într-o zi, când se afla pe culmea Ben MacDhui, un nor de ceaţă foarte densă a învăluit brusc vârful, iar el s-a aşezat pentru o clipă, aşteptând să se îmbunătăţească vremea. După un timp a început să audă sunete ciudate, ca un fel de crănţănit şi brusc a simţit foarte aproape de el o prezenţă vie. S-a ridicat ca să cerceteze împrejurimile, dar imediat a fost cuprins de un sentiment puternic de panică. Înainte de a-şi da bine seama ce se întâmplă, alerga în viteză către poalele muntelui, pe o cărare extrem de periculoasă, aflată pe marginea unei râpe. Peter Densham a spus că „am încercat să mă opresc din acea coborâre periculoasă, dar mi-a fost foarte greu, era ca şi cum altcineva mă împingea. Până la urmă am reuşit să mă abat de la acel drum periculos, însă cu preţul unui mare efort de voinţă”.

Amatorii de poveşti cu monştri au emis tot soiul de ipoteze cu privire la originea fiarei. Unii spun că ar fi un extraterestru, sau o fantomă a unui bătrân localnic (Highlander), sau chiar o creatură mistică şi inteligentă. O teorie interesantă este aceea potrivit căreia pe culmea Ben MacDhui se află o poartă către altă dimensiune şi această creatură este paznicul ei. Dacă într-adevăr acesta este rolul său, atunci cu siguranţă îşi face treaba foarte bine. După o întîlnire cu Marele Om Gri, foarte puţini oameni s-au mai încumetat să se aventureze pe culmea Ben MacDhui.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner