Incredibilul vis profetic al lui Mark Twain… el şi-a visat fratele mort în detalii uluitoare, înainte ca acest eveniment chiar să se întâmple! Noi, oamenii, percepem timpul prezent cu întârziere?

  •  
  •  
  •  
  •  

visul lui mark twainFaimosul scriitor american Mark Twain a avut parte de o experienţă „paranormală” pe care n-a putut-o uita niciodată în viaţa sa. Evenimentele s-au întâmplat în iunie 1858, atunci când el şi fratele său, Henry, lucrau pe nava Pennsylvania, aflată în portul din St Louis. Scriitorul avusese un vis extrem de ciudat. Să-l lăsăm pe el să povestească:

În dimineața aceea, visul pe care l-am avut a fost atât de viu, încât am crezut că era real. În vis l-am văzut pe Henry ca fiind mort, cadavrul său fiind pus într-un sicriu metalic. El era îmbrăcat într-un costum de-al meu, iar pe piept avea un mare buchet de flori, format în principal din trandafiri albi, cu trandafiri roșii în centru. M-am trezit, m-am îmbrăcat şi m-am pregătit pentru a vedea sicriul. Am mers pe jos până la casa unde se afla, dar pe drum mi-am dat seama că nimic nu era adevărat şi că totul nu a fost decât un vis.

Dar, din păcate nu a fost aşa. Câteva săptămâni mai târziu, Henry a avut loc un accident în urma căruia un cazan a explodat, iar el a fost grav rănit. Un medic tânăr i-a dat o supradoză de opium pentru durere şi l-a ucis accidental. În mod normal, cei decedaţi erau îngropați într-un sicriu de lemn simplu, dar au existat nişte femei care au strâns 60 de dolari pentru a-l pune pe Henry într-un sicriu metalic.

Când am intrat în sala unde se afla depus Henry, mi-am dat seama că era îmbrăcat într-un costum de haine de-al meu. El îl împrumutase, fără să ştiu, în timpul ultimei noastre șederii în St Louis. Am recunoscut imediat că realitatea din jur reproducea întocmai fiecare detaliu din visul meu de acum câteva săptămâni, cu excepţia unuia: Henry nu avea vreun buchet de flori pe piept. Dar, spre uimirea mea, şi acesta a fost îndeplinit, atunci când a intrat în sală o doamnă în vârstă care i-a pus lui Henry pe piept un buchet mare de trandafiri albi, în centrul aflându-se nişte trandafiri roșii…

P.S. Acest eveniment îmi confirmă încă o dată teoria conform căreia noi percepem cu întârziere evenimentele care au loc mai devreme: de aici apar viziunile şi visele care se împlinesc (vezi articolul: Marele secret al Universului: omul percepe timpul prezent cu o întârziere de 6 luni).

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner