Internetul ne face să citim mai greu cărţile, să gândim mai dificil şi să fim mai proşti! Devenim un fel de „fiare” în gândire…de aceea Internetul e mai simbolizat şi sub forma lui 666, „numărul Fiarei” din Biblie!


Internet stupidUn articol interesant de pe site-ul The Age m-a pus mult pe gânduri. Titlul articolului este următorul: „Cum ne face Internetul să citim mai greu cărţile?” Așa cum am suspectat mai demult şi aşa cum am observat, Internetul şi utilizarea calculatorului pare să fi schimbe acţiunea neurologică din creierul nostru. Una dintre cele mai înfricoşătoare modificări este aceea că este afectată capacitatea noastră de a executa procese de gândire complexe sau analitice, chiar dacă avem în faţă o planificare.

O altă schimbare majoră pare a fi trecerea de la gândirea liniară la gândirea non-lineară, cel puțin în cazul lecturii. Potrivit articolului mai sus menţionat, profesorii de literatură au descoperit faptul că elevii lor sunt în imposibilitatea de a mai citi cărți. Diferite tomografii ale creierului au început să prezinte modificări în structura sa neurologică, ca urmare a utilizării Internetului. În plus, un studiu israelian a constatat că, deși studenţii în inginerie credeau că înţelegeau mai bine dacă informațiile le erau prezentate pe ecrane, ei au priceput mai bine informațiile de pe suportul de hârtie.

Desigur, pentru individ, creierul încă mai poate fi învăţat de a fi capabil să citească cărți și să gândească complex, dar este nevoie de un efort mai mare. Întrebarea care este se pune este următoarea: cum acest lucru ar putea avea un impact în relaţiile sociale sau chiar în cazul guvernării? Dacă oamenii nu mai pot gândi pentru ei înșiși, atunci cineva din afară, ca de exemplu guvernul, ne-ar putea manipula extrem de uşor.

Într-un articol din 2011 de pe site-ul Radio România Actualităţi, aflăm faptul că cercetătorii au descoperit că Internetul ne face mai proşti, în sensul în care oamenii nu mai gândesc logic singuri, ci caută în mod automat răspunsurile la nelămuririle lor pe net.

Mai ţineţi minte (pentru cititorii vechi ai site-ului) articolul acesta din februarie 2010 (Internetul e malefic? Căci “www” înseamnă numărul Fiarei din Biblie, 666…) în care mă întrebam dacă e o coincidenţă faptul că Internetul (simbolizat şi sub forma www) înseamnă în limba ebraică veche 666, adică „numărul fiarei”. Acum, prin faptul că Internetul aliniază încet-încet procesele noastre de gândire în cele ale animalelor, adică ale fiarelor, nu ar fi greşit să spunem că folosirea excesivă a Internetului ar fi echivalentă cu trecerea în „regnul fiarelor”. De aceea, eu vă sfătuiesc oricând să citiţi cât mai multe cărţi şi să folosiţi din ce în ce mai puţin Internetul!


Lasă un comentariu