Figurine vechi de 7.000 de ani descoperite în Iraq şi care îi reprezintă pe oamenii-şopârlă, demonstrează faptul că reptilienii au existat pe Pământ încă de la începutul omenirii!


oameni soparlaEste un punct de vedere general acceptat în arheologie faptul că civilizația umană a început în Iraq, în Mesopotamia antică, cu mare civilizație sumeriană. Cu toate acestea, există o descoperire arheologică în situl arheologic de la Al Ubaid, unde au fost găsite mai multe artefacte vechi de 7.000 de ani, pre-sumeriene, înfățișând figuri umanoide cu caracteristici de șopârlă.

Cultura Ubaidiană este o cultură preistorică în Mesopotamia, care datează între anii 4.000 și 5.500 î.Hr.. Ca și în cazul sumerienilor, originile poporului Ubaidian sunt necunoscute. Ubaidianii trăiau în așezări sătești mari, în case din chirpici, și au dezvoltat arhitectura, dar şi agricultura cu ajutorul irigaţiilor. Arhitectura interioară consta în case mari sub formă de T, curţi deschise, străzi pietruite, precum și echipamente de prelucrare a produselor alimentare. Unele dintre aceste sate au început să se dezvolte în orașe, templele au început să apară, precum și clădirile monumentale, cum ar fi cele din Eridu, Ur și Uruk, siturile majore ale civilizatiei sumeriene. În conformitate cu textele sumeriene, Ur a fost considerat a fi primul oraș.

Situl principal unde au fost descoperite artefactele neobișnuite se numește Tell Al’Ubaid, deși figurine au fost, de asemenea, găsite şi în Ur și Eridu. Situl Al’Ubaid este o mică movilă de aproximativ o jumătate de kilometru în diametru și doi metri deasupra solului. Situl a fost excavat pentru prima dată de Harry Reginald Hal în 1919. Figurine masculine şi feminine au fost găsite în diferite poziții, iar cele mai multe dintre figurine par a purta o cască de protectie şi un fel de căptuşeală pe umeri. Alte figurine au fost găsite purtând un sceptru, ca şi simbol al dreptății. Fiecare figurină are o postură diferită, dar cel mai ciudat dintre toate este faptul că unele figurine de sex feminin ţin în braţe copii sugari şi au chipuri de şopârlă!

Figurinele sunt prezentate cu capete lungi, ochii migdalați, fețe lungi conice și un nas tipic de șopârlă. Potrivit arheologilor, pozițiile lor, cum ar fi figurina feminină ce alăptează nu sugerează faptul acestea ar fi fost obiecte ritualice. Deci, ce reprezentau aceste figuri de tip șopârlă? Iată că încă din antichitate se vorbeşte despre reptilieni!

Știm şarpele a fost un simbol major folosit în multe societăți pentru a reprezenta mai mulţi zei, ca de exemplu zeul sumerian Enki. Există o legătură între simbolul șarpelui și reprezentările de șopârle? Pentru moment, aceste întrebări rămân fără răspuns.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO