Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Regina Elisabeta I a Angliei şi-a văzut sufletul (dublul) cu câteva zile înainte de moartea ei

109

blankSe ştie foarte bine că Elisabeta I (1533-1603)  a fost cea mai mare regină pe care a avut-o vreodată Anglia (citeşte mai muşlte detalii despre viaţa sa AICI: https://www.lovendal.ro/wp52/elisabeta-i-regina-virgina-cu-zeci-de-pretendenti-dar-cu-un-singur-sot-anglia/). Însă, foarte puţini cunosc următoarea istorie adevărată, care a avut loc în timpul ultimelor sale zile de viaţă, 21-24 martie 1603. Regina pretindea că dublul ei o veghea neîntrerupt. Un manuscris intitulat „Istorisirea lui Lady Southwell despre moartea răposatei R(egine)”, compus în aprilie 1607, afirmă:

“Ea a căzut la pat şi, cum Lady Scroope, care îi era rudă apropiată şi confidentă intimă, a întrebat-o care să fie cauza, Maiestatea Sa i-a spus (poruncindu-i să ţină secret) „că într-o noapte şi-a văzut propriul sine, cumplit de slab şi de înspăimântat, în lumina unui foc”. Această viziune s-a petrecut la Whitehall, puţin înainte să plece la Richmond, şi a fost adeverită de o altă Lady, pe care Regina a întrebat-o „dacă nu era obişnuită să vadă tot felul de făpturi noaptea”, povestindu-i despre lumina ca de flacără pe care o văzuse?”’

Gnosticii credeau că, în momentul morţii, sufletul uman se scindează în două entităţi separate. În Evanghelia după Toma, gnostică, lui Iisus i se atribuie aceste cuvinte enigmatice: “[Din] doi [care] se vor odihni acolo pe un pat, unul va muri şi celălalt va trăi.”

Să-şi fi văzut regina dublul înainte de moarte?

Orgoni Crystal