Un mister dezlegat? Oasele aviatoarei celebre Amelia Earhart au fost descoperite în anii 1940?


Atunci când celebra aviatoare Amelia Earhart a dispărut peste Oceanul Pacific, în timpul unei încercări de a ocoli Pământul în 1937, la bordul avionului Lockheed 10 Electra, întrebarea despre ceea s-a întâmplat cu ea a devenit unul dintre cele mai mari mistere ale epocii moderne. În ultimii ani, s-au găsit însă indicii că avionul lui Earhart ar fi coborât undeva în Atolul Nikumaroro din Pacific și că aviatorul și navigatorul ei, Fred Noonan, ar fi putut supraviețui câteva zile pe o insulă mică, în așteptarea salvării.

O atenție particulară în rezolvarea cazului a fost descoperirea unor oase umane pe o insulă îndepărtată din Oceanul Pacific, în anii 1940. Rămășițele, care cuprindeau un craniu și părți ale unui schelet, au fost duse la Fiji, unde au fost analizate de doctorul și profesorul de anatomie David Hoodless. La vremea aceea, el a stabilit că ele au aparținut unui bărbat de vârstă mijlocie.

Din păcate, oasele au dispărut la scurt timp după aceea și nu au fost niciodată recuperate, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe antropologul criminalist Richard Jantz să redeschidă cazul. Potrivit lui Jantz, metodele medico-legale utilizate la vremea respectivă erau inexacte, ceea ce înseamnă că anumite măsurători înregistrate de Hoodless ar fi probabil incorecte.

Deși este imposibil să se știe ceva sigur fără oasele în sine, Jantz a indicat că descoperirea nu ar trebui respinsă numai pe baza analizei inițiale din anii 1940. Aşadar, este posibil ca misterul destinului lui Earhart să fi fost deja rezolvat…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): 9news.com.au

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO