O minge de foc misterioasă a căzut în Bangkok, capitala Thailandei! O fi meteorit? Dacă da, înseamnă că ne putem trezi oricând cu un corp ceresc peste noi, fără să fim avertizaţi de nimeni!

  •  
  •  
  •  
  •  

minge de foc Bangkok 1Probabil că unii dintre voi aţi citit deja ştirea despre „obiectul misterios” din Bangkok, capitala Thailandei, dar am să scriu şi eu puţin despre ea.

O „minge de foc strălucitoare” a fost văzută deasupra Thailandei zilele trecute, pe 7 septembrie 2015. Mai mulţi martori din capitala Bangkok au surprins-o pe camerele video, creând multă emoție pe social media. Potrivit lui Bangkok Post, evenimentul a avut loc la 08:40, luni dimineaţa. Un utilizator YouTube a postat un videoclip cu obiectul capturat din Bangkok. Mai multe alte persoane, aflate mai ales pe motorete, au capturat şi ele obiectul pe camerele video.

Potrivit site-ului de știri Thai Khaosod (în limba engleză), mingea de foc a provocat panică în nord-estul Bangkok-ului. Site-ul de știri a raportat faptul că autoritățile locale au confundat obiectul misterios cu un accident de avion, fiind trimişi mai mult de 100 de lucrători de salvare și pompieri pentru a căuta epava. Căutarea a fost abandonată câteva ore mai târziu, când s-a determinat că obiectul a fost, cel mai probabil, un meteorit, si că nu au existat rapoarte despre avioane sau elicoptere prăbușite în zonă.

Autoritățile nu ştiu exact ce-a fost mingea de foc. Un oficial de la Planetariul din Bangkok a fost sceptic că ar fi fost vorba de un meteorit. El a declarat că nu au mai existat până acum rapoarte despre meteoriţi. Dacă ar fi fost vorba de aşa ceva, probabil că acesta ar fi fost observat înainte, deși cei mai mulţi dintre meteoriți ard complet în atmosferă. Oficialul a sugerat că obiectul ar fi putut fi un balon de ardere.

Conform site-ului satview.org, ce s-a văzut deasupra capitalei Thailandei ar fi o bucată dintr-un „gunoi spaţial”, mai precis bucata cu nr. 40459U, ce ar proveni dintr-un satelit. Phil Plait, un fost membru al Telescopului Spațial Hubble a sugerat faptul că, cel mai probabil, a fost vorba de un meteorit.

P.S. Un balon?? Să fim serioşi… viteza a fost mult prea mare. „Gunoi spaţial”? Atunci de ce nu s-au identificat resturile până acum? Din nou avem un meteorit fără să fim avertizaţi, la fel ca în cazul meteoritului de la Chelyabinsk, din februarie 2013? O să ne trezim într-o bună zi cu un meteorit peste noi şi să ne ia prin suprindere?

minge de foc Bangkok 2

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu