„Frumoasa adormită din Sicilia” – o fetiţă moartă de 100 de ani pare că îşi deschide ochii! Doar o iluzie optică?


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

În catacombele din Sicilia, puteți vizita corpul incredibil de bine păstrat al unei fete de 2 ani, care a murit în 1920. Partea înspăimântătoare este dată de faptul că, dacă stai acolo destul de mult timp, aţi putea vedea cum aceasta îşi deschide ochii!

Rosalia Lombardo a dus o viață scurtă. Fiica unui oficial al orașului din Palermo, Italia, fetiţa avea doar 2 ani când a murit de pneumonie. Tatăl ei, Mario Lombardo, a hotărât să-l contacteze pe legendarul îmbălsămător Alfredo Salafia, pentru a-și păstra fetița în eternitate. Salafia a făcut combinația exactă de substanțe chimice, astfel încât, chiar şi după 100 de ani, Rosalia arată ca și cum ar fi pe punctul de a-și deschide ochii. Părul ei blond stă ondulat pe frunte; o mică fundă galbenă prinsă pe păr face să pară ca și cum fetiţa ar fi adormit în hăinuţele de duminică. Imaginea este dureroasă, iar în Sicilia fetiţa este cunoscută sub numele de „Frumoasa adormită”.

În ceea ce privește formula chimică care a menținut-o atât de bine conservată, misterul a fost rezolvat în cele din urmă. În 2009, antropologul Dario Piombino-Mascali a făcut o descoperire într-un colț prăfuit al fostului birou al lui Alfredo Salafia – o notiţă de mână care conține combinația pe care a folosit-o: un mix de formalină, săruri de zinc, alcool, acid salicilic și glicerină.

Ceea ce face a fi deosebit trupul Rosaliei Lombardo este dat de faptul că fetiţa pare că îşi deschide și îşi închide ochii, în timp ce stai mult timp și o privești. De fapt, totul este o iluzie optică dată de modul în care lumina Soarelui trece în timpul zilei prin geamul special construit. Totuși, ochii ei au fost întotdeauna deschiși, dar pe măsură ce umbrele trec prin geam, pleoapele par să se închidă peste ochii ei albaștri.

Vedeţi un videoclip YouTube AICI, cu ochii Rosaliei care par că se mişcă.


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO