Într-un lac din apropiere de Iaşi trăiesc somni giganţi care pot mânca şi oameni? O legendă ciudată…


Conform Wikipediei, Lacul Chirița este un lac de baraj artificial de luncă din Câmpia Moldovei, în partea de nord-est a municipiului Iași și în vecinătatea localităților Dancu și Valea Lungă (din comuna Holboca). Barajul Chirița este rezerva de apă potabilă a Iașului. Complexul de tratare Chirița tratează apa din râul Prut. Acumularea Chirița, cu o suprafață de 78 ha, este considerat rezervație și monument al naturii; luciul de apă este ocrotit prin lege, fiind interzis scăldatul sau pescuitul.

Un martor a povestit de doi paraşutişti care au aterizat din greşeală în apă: unul a scăpat, dar altul a fost înghiţit de ape. Au chemat scafandrii ca să-l caute. Băieţii au intrat în apă, dar după câteva minute au ieşit speriaţi la mal. Au spus că au văzut nişte somni uriaşi, şi că ei nu mai intră în apă.

Trupul paraşutistului a ieşit la suprafaţă după trei săptămâni. Avea o parte a feţei mâncată de peşti. Somnii din lac sunt mari de tot, că şi scafandrii spuneau că te pot mânca.

O situaţie asemănătoare este în cazul barajului Paltinu, de pe Valea Doftanei. A dat naştere unor poveşti teribile despre peştii de dimensiuni incredibile care ar trăi în apă şi care s-ar putea hrăni cu oameni – dovadă stau şi zecile de cruci înşirate pe mal.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Comentariile sunt închise.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO