Cazul ghicitoarei care a fost ucisă de fata care îi ghicise moartea


În iunie 1931, într-un sat din judeţul Iaşi s-a întâmplat un lucru tragic. Iată, de exemplu, ce scria presa vremii despre eveniment:

– Un caz impresionant s-a petrecut în apropierea oraşului, în următoarele împrejurări: în comuna Hilița, din județul nostru, trăia o bătrână vrăjitoare, anume Olga Kuvenco, originară din Odessa. Ea s-a refugiat la noi în Moldova, în urmă cu mai mulţi ani.

– Cum n-avea cu ce trăi, a început să se ocupe cu descântece, cu leacuri băbeşti, vrăjitorii, etc. La început, oamenii n-aveau încredere în ea. Fiind însă o femeie inteligentă, a reuşit să-i convingă pe locuitori, şi mai cu seamă pe femei.

– Ea lecuia bolnavii şi prezicea viitorul. Bătrâna vrăjitoare devenise cunoscută în tot satul. Dar iată că o întâmplare nenorocită, a venit să-i curme viața.

– La casa vrăjitoarei s-a prezentat o tânără fată din sat, o anume Ileana Lărgeanu, care i s-a plâns că de câtva timp e bolnavă şi ar vrea să ştie dacă se va mai lecui. Ghicitoarea i-a prezis în cărți şi-n cafea. Dar a ieşit mereu acelaşi lucru: moartea.

– În fața acestui răspuns, fata a rămas îngrozită. Ştia că ceea ce prezise „mătuşa Olga” se adevereşte de obicei.

– Fata s-a reîntors acasă amărâtă. Toată noaptea nu a avut linişte, gândindu-se că i se apropie curând sfârşitul.

– Aproape înebunită, fata luat un revolver al tatălui ei şi s-a dus la vrăjitoare. A intrat în casă şi a găsit-o pe mătuşa Olga stând pe un scăunel, ghicind în cărți. Fata a descărcat doua focuri asupra bătrânei. Moartea a fost fulgerătoare. Nefericita prezicătoare şi-a dat sfârşitul, cu cărțile de ghicit în mână.
Fata criminală a fost arestată. Se fac cercetări.


Lasă un comentariu