EXCLUSIV! Dispariţiile misterioase din „Valea Morţii” care au şocat o lume întreagă


Situată pe o suprafață mare din California de Est, în Statele Unite, există o întindere vastă a unui deșert arid, care acoperă aproximativ 7.800 km pătraţi, şi care este cunoscută sub numele de „Death Valley” sau „Valea Morţii”. Acesta este un teren neiertător, pustiu, care este străin de ploaie și este cunoscut drept unul dintre cele mai fierbinți locuri din lume, cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe Pământ, de exemplu 56°C, temperatură înregistrată pe 10 iulie 1913. Este un loc al morţii, inospitalier, pe care probabil că îl veți găsi pe suprafața unei planete extraterestre fierbinţi și goale.

Cu toate acestea, există destui oameni care vin aici să viziteze; totuşi, unii dintre ei nu se mai întorc niciodată și acesta pentru că „Valea Morţii” este un loc ucigaș, amenințător, care şi-a câștigat o reputație sinistră pentru dispariţii şi morţi misterioase.

Dispariţia misterioasă a unui pilot american

Una dintre disparițiile inexplicabile din Valea Morţii s-a întâmplat în 1958, când pilotul Armatei Americane, locot. Paul Byron Whipkey, în vârstă de 26 ani, a dispărut în circumstanțe ciudate. Pe 10 iulie 1958, locotenentul Whipkey le-a spus colegilor săi că se duce într-un oraș apropiat de Fort Ord (unde se afla iniţial); în mod ciudat, câteva ore mai târziu, el a fost văzut la câteva sute de kilometri în deşertul Mojave, unde s-a cazat la un motel. A doua zi, el a cumpărat 14 galoane de benzină și apoi a fost dispărut de pe fața pământului.

Singurul indiciu urma să apară 5 săptămâni mai târziu, când vehiculul abandonat al lui Whipkey a fost găsit de poliţie în Valea Morţii, la 25 de kilometri distanţă de drumul principal și la 600 de kilometri de domiciliul său din Fort Ord. Valiza sa și alte obiecte personale ale lui Whipkey au fost găsite înăuntrul maşinii, dar nu exista niciun semn despre locul în care el a plecat.

Oficialii au spus că Whipkey ar fi murit în „Valea Morţii” din cauza condiţiilor vitrege, dar familia militarului nu a acceptat această explicaţie. Fratele locotenentului, Carl Whipkey, a solicitat informații despre acest caz, de la FBI, în temeiul Legii privind libertatea informației, dar i s-a răspuns că întregul dosar al dispariţiei militarului a fost distrus în 1977 din motive necunoscute. Carl a declarat: „Guvernul știe ce s-a întâmplat cu fratele meu. Există atât de multe întrebări care nu au fost încă rezolvate. Aș fi mulțumit chiar şi dacă Armata ar declara că nu ne pot spune mai multe din motive de securitate. Dar până atunci nu putem exclude nimic”.

Între timp, au apărut tot felul de teorii ale conspiraţiei cu privire la această dispariţie misterioasă. De exemplu, faptul că Whipkey ar fi fost un agent secret, subiectul unui experiment militar, a unui test atomic, sau chiar că a fost răpit de extratereştri. Interesant e faptul că, cu puțin timp înainte de dispariția sa ciudată, Whipkey a dezvoltat pe corpul său neguri inexplicabile, se plângea frecvent că nu se simțea bine, afişând schimbări de personalitate, apărând „nervos și neliniştit”. Ce înseamnă toate acestea? Ce s-a întâmplat cu Paul Byron Whipkey?

Misterul celor 4 turişti germani dispăruţi

Probabil că unul dintre cele mai cunoscute cazuri de dispariţie din Death Valley au avut loc în iulie 1996, când patru turiști din Dresda, Germania, au călătorit până aici. Cornelia Meyer, în vârstă de 27 de ani, Max – fiul ei, în vârstă de 4 ani, prietenul ei – Egbert Rimkus, în vârstă de 34 de ani, și fiul acestuia de 10 ani – Georg Weber, toţi au vizitat Las Vegas și regiunea înconjurătoare într-un minivan închiriat Plymouth. Probabil că nu a fost cel mai bun moment pentru călătorii, căci atunci Valea Morții se afla în mijlocul unui val de căldură puternic, cu temperaturi de peste 50 de grade. Cei 4 au plecat de la hotelul lor din Las Vegas pe 22 iulie 1996 și s-au îndreptat spre Valea Morţii, oprindu-se la Centrul pentru Turism pentru a cumpăra o carte şi o hartă despre această vale. Atunci a fost ultima dată când cineva i-a văzut în viaţă.

Când cei 4 nu s-au mai întors în Germania, poliţia californiană a început o investigație preliminară, şi s-a descoperit astfel întâmplător o înscriere misterioasă într-o carte de oaspeți așezată pe un stâlp metalic dintr-un oraș minier abandonat, în Warm Springs Canyon. Cuvintele în limba germană erau următoarele: „Trecem prin trecătoare”, mai jos apărând şi numele „Conny Egbert Georg Max”. Deși nu era clar ce putea însemna „trecătoare”, autoritățile au presupus că era vorba de „Trecătoarea Mengel”, un loc destul de accidentat și îndepărtat, aflat pe un drum ce trecea printr-un peisaj selenar, lipsit de viață.

Niciun alt semn al grupului de turiști dispăruţi nu a fost găsit decât câteva luni mai târziu, pe 23 octombrie 1996, când mini-van-ul abandonat a fost descoperit de un avion de recunoaştere, într-o rampă de nisip izolată, departe de orice drum sau potecă. Portierele maşinii acoperite cu praf erau blocate, iar în interiorul maşinii a fost găsit un film foto, sticle de apă goale, saci de dormit, o broșură de informații, un steag american cu atenție pliat (cel mai probabil cumpărat ca şi suvenir) şi un pantof de copil. Alte lucruri personale, cum ar fi portofele, pașapoarte, chei sau bani nu au fost găsite și, în mod ciudat, nu s-au găsit urme în jurul maşinii. Era ca și cum cei 4 s-ar fi evaporat! O sticlă de bere goală a fost găsită întinsă pe pământ nu departe de locul maşinii, dar nu era clar dacă aceasta aparținea grupului lipsă sau nu.

În urma acestei descoperiri înfricoșătoare, peste 200 de ofițeri de poliție din Nevada și California au cercetat zona, pe jos, călare și în aer, dar nu au fost găsite alte indicii. Timp de peste 20 de ani soarta acestor turişti a rămas un mister complet și, desigur, teorii au apărut cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu ei: au fost răpiţi şi ucişi de criminali sau traficanţi de droguri, s-au rătăcit în pustie și că au căzut victime condițiilor climaterice extreme sau, din nou, că ar fi fost răpiţi de extratereştri.

În 2009, doi excursioniști care traversau terenul arid al unei zone îndepărtate din deşertul Mojave, au descoperit nişte oase umane. Rămășițele, care s-au dovedit a fi de sex masculin și feminin, au fost speculate ca aparţinând turiștilor dispăruți, dar nu s-a putut face o analiză ADN de succes, din cauza faptului că oasele au fost afectate de soare. În plus, rămâne un mister ce s-ar fi putut întâmpla cu rămășițele celor doi copii, care nu au fost găsite niciodată.

Cazul a fost discutat pe scară largă până în prezent. Ce s-a întâmplat cu acești oameni? Au fost uciși sau răpiți? Sau au fost victimele aventurii lor nebune? De ce au condus vehiculul lor de pe șosea în mijlocul pustietăţii, într-un val de căldură nemiloasă, fără provizii? Au fost ei foarte aventuroși, nebuni sau există vreun alt motiv necunoscut?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock