Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un om de ştiinţă crede că extratereştrii trebuie să arate asemenea meduzelor! Să-l credem?


meduza extraterestraOricine este interesat de forme de viață extraterestre avansate s-a întrebat nu de puţine ori cum ar arăta specia extraterestră. Probabil că nu există nimeni care să ne poată oferi un răspuns adecvat, pentru că sunt multe opinii care adesea se contrazic. Şi asta întrucât condițiile de mediu joacă un rol important în dezvoltarea oricărei specii.

De-a lungul anilor, mulți oameni de știință au speculat și au încercat să ne ofere o imagine a civilizaţiilor extraterestre avansate. De exemplu, dr Alderin-Pocock, un expert în domeniu astrobiologic și consilier guvernamental, crede că viața este posibil să fi evoluat foarte diferit pe alte planete. Bazându-se pe descoperirile astronomice recente, dr Alderin-Pocock speculează faptul că cel puţin 4 civilizații extraterestre inteligente ar putea exista în galaxia noastră, Calea Lactee.

Dar, prezentarea extratereştrilor de către dr. Alderin-Pocock este una destul de surprinzătoare. Astfel, domnia sa crede că extratereştrii inteligenţi ar arăta asemenea unor meduze enorme!

„Imaginația noastră este constrânsă în mod natural de ceea ce vedem în jurul nostru, iar înţelepciunea convenţională este aceea că viața are nevoie de apă și se bazează pe carbon. Dar unii cercetători au alte idei interesante, ca de exemplu aceea ca viaţa să se bazeze şi pe siliciu. Siliciul este chiar sub carbon în tabelul periodic, are unele similitudini chimice și este disponibil pe scară largă în Univers. Aşa că probabil ne-am putea imagina instrucțiuni similare cu ADN-ul, dar pe bază de siliciu. Poate că viața nu trebuie să se asemene cu ADN-ul”, a declarat Dr. Alderin-Pocock.

Dar nu toţi sunt de acord cu această opinie. În noua sa carte, „Runele evoluţiei”, profesorul Conway Morris susține că, în cazul în care există extratereştri, aceştia ar arăta foarte similar cu noi: „Cartea mea încearcă să convingă lumea că procesul de convergență evolutivă este omniprezent. Oriunde te uiți, îl vezi. Evoluţia este mult mai previzibilă decât oamenii cred. Prin urmare, în principiu, şi alte planete ca şi Pământul trebuie să evolueze foarte multe la fel.” Aşadar, profesorul Conway Morris a spus că viaţa vegetală și animală de pe alte planete trebuie să arate similar cu cea a Pământului. La fel, dacă există viaţă inteligentă pe alte planete, aceasta trebuie să fie foarte asemănătoare cu omul…

Pe care din cei doi oameni de ştiinţă îi credeţi?

 


Lasă un comentariu