Nostradamus a profeţit războiul din Libia? O carte din 1984 ne vorbeşte despre conflictul dintre Gaddafi şi Franţa

4.972 vizualizari

Se dă cartea aceasta apărută în anul 1984 (deci acum 27 de ani): „Nostradamus: Countdown To Apocalypse” („Nostradamus: Numerotarea inversă până la Apocalipsă”), scrisă de Jean-Charles De Fontbrune. Aşadar, omul acesta nu ştia ce-o să se întâmple peste 27 de ani, şi totuşi la pagina 287 stă scris următoarele (vezi această carte pe Google Books):

„Colonelul Gaddafi va stârni lumea arabă împotriva Occidentului. Marele rege: un om de mare cultură împotriva arabilor.”

Când a făcut această afirmaţie, Jean-Charles De Fontbrune s-a bazat pe catrenul 3:27 a lui Nostradamus:

„Un şef de stat libian, puternic în Occident, va veni ca să întărâte mulţi arabi împotriva francezilor, şi apoi va veni un om educat care va traduce limba arabă în limba fanceză”.

Dar ce înseamnă ” a traduce limba arabă în limba franceză”? Ar putea însemna faptul că Franţa va câştiga? În plus, cum de a avut Nostradamus inspiraţia de a ne vorbi despre un conflict între Libia şi Franţa?

P.S. Sunt sigur că unii o să sară în sus la acest post şi o să-mi aducă aminte de articolul acesta, în care spuneam că n-am deloc încredere în profeţiile lui Nostradamus (https://www.lovendal.ro/wp52/asa-zisele-profetii-ale-lui-nostradamus-sunt-eronate-de-ce-as-avea-incredere-in-ele/). Da, e adevărat, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă fac că plouă atunci când o profeţie a lui Nostradamus tinde să devină adevărată. În definitiv, cine ştie adevărul suprem?

Totuşi, ce mi se pare interesant e faptul că acest om (Jean-Charles De Fontbrune), cel care a analizat profeţiile lui Nostradamus, a reuşit cu 27 de ani înainte să ne vorbească de acest conflict. De obicei, profeţiile lui Nostradamus sunt scoase în evidenţă doar după ce are loc un eveniment sau o catastrofă mondială.