Moartea regelui francez Henric al II-lea a fost prevestită uluitor de profetul Nostradamus


Să mai vorbim din nou despre celebrul profet Nostradamus. Prima ediție a „Centuriilor” sale, publicată în 1555, era o carte de profeții în versuri. În ea, Nostradamus folosește în mod intenționat expresii criptice, jocuri de cuvinte, anagrame și un jargon științific pentru a-și voala înțelesul. Prima serie de preziceri a atras atenția a numeroase personalități influente, printre care și a reginei Franţei, Caterina de Medici, dar abia o întâmplare petrecută pe 1 iulie 1559 avea să-i aducă într-adevăr celebritatea.

Pentru a sărbători două nunți regale, la curte s-a organizat un turnir de trei zile. Soțul Caterinei, Henric al II-lea, urma să susțină un fals duel cu un tânăr căpitan al Gărzii Scoțiene, Gabriel de Lorges, conte de Montgomery. Când cei doi s-au repezit unul spre celălalt, Montgomery a întârziat să-și lase lancea în jos, și, înainte ca el să-și dea seama, lancea l-a lovit pe rege drept în față. Vârful ei a sfărâmat vizorul de aur al lui Henric și i-a străpuns obrazul sub ochi. Regele nu a murit imediat. A rămas în agonie până pe 10 iulie 1559, când a decedat.

Imediat, catrenul 35 al primei Centurii a lui Nostradamus a atras atenția tuturor. Iată ce afirma acesta:

Leul cel tânăr îl va învinge pe cel bătrân.
Pe câmpul de luptă, în duel față în față,
Îi va scoate ochii într-o cușcă de aur;
Două răni într-una, apoi va muri de moarte năprasnică.

Precizia acestei profeții este uimitoare. Henric purta un coif de aur („cușca de aur”) și a primit două răni, nu una – una în ochi, alta în gât. După cum ne putem imagina, această profeție a cauzat senzație nu doar la curte, ci și pe străzile Parisului. Mulțimea era convinsă că Nostradamus este un vrăjitor și i-a ars efigia.

Caterina nu avea însă asemenea rezerve. L-a invitat pe medicul provincial la curte. Nostradamus a acceptat oferta, și predicțiile lui aveau să influențeze de atunci viața politică, diplomatică și treburile interne ale Franței timp de mulți ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock