Ghana – un regat african atât de bogat, încât câinii purtau zgărzi din aur!


Ghana este un teritoriu care se află aşezat în partea centrală şi de est a Africii. Regatul antic al Ghanei, care era așezat pe o mină de aur imensă, era atât de bogat încât chiar și câinii de aici purtau zgărzi realizate din metalul prețios. Cu o planificare strategică, lideri puternici și o abundență de resurse naturale, Ghana a devenit un mare regat în Africa.

Făcând comerţ cu europenii și nord-africanii, Ghana importa cărți, pânză și cai în schimbul aurului și a fildeșului. Oameni de afaceri arabi făceau eforturi deosebite pentru a ajunge în acest teritoriu.

Dacă cineva era acuzat de încălcarea legii în Ghana, acea persoană era forțată să bea o băutură neplăcută realizată din lemn şi apă. Dacă vărsa băutura, era considerată a fi nevinovată; în caz contrar, era considerată ca fiind vinovată și era pedepsită de rege.

Regatul Ghanei s-a prăbușit în cele din urmă în anul 1240. Izolată în comerț și slăbită de rivalii săi, regatul a fost absorbit de Imperiul Mali aflat în expansiune.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO