Ideea că piticii au umblat pe Pământ încă din cele mai vechi timpuri nu ar trebui să fie una surprinzătoare. Există o mulțime de dovezi că ființele de statură mică au fost prezente în diferite părți ale lumii antice.
De exemplu, le întâlnim în America și știm că multe legende ale indienilor americani ne vorbesc despre un grup de fiinţe mici, care sunt denumite zâne, pitici, magicieni sau diavoli, în funcție de originile tribului. Rămășițe fizice ale oamenilor pitici au fost găsite în diferite locații din vestul Statelor Unite. În cele mai multe cazuri, au fost descoperite aceste ființe mici în peșteri. Unul dintre cazurile cele mai misterioase al acestor fiinţe mici este cel al mumiei Pedro (despre care voi vorbi într-un articol viitor).
Oraşul piticilor de 25 de centimetri
Rămășițe fizice ale oamenilor mici au fost găsite în diferite locații. Makhunik – cunoscut ca un oraş al piticilor, vechi de 5.000 de ani, este un loc foarte interesant, care necesită investigații mai științifice. Acest oraș antic este încă învăluit în mister. Piticii pur şi simplu şi-au părăsit oraşul, acoperind ușile caselor lor cu noroi, și nu s-au mai întors niciodată. Despre acest subiect am scris în cadrul acestui articol din mai 2014: Misteriosul oraş Makhunik din deşertul Iranului… Acolo, acum 5.000 de ani, au trăit pitici de 25 de centimetri înălţime! Cum de au existat asemenea fiinţe umane atât de mici!? Citez din articol:
Makhunik este un un oraş antic iranian descoperit în Shahdad, provincia Kerman, acolo unde piticii au trăit acum 5.000 de ani. El mai este cunoscut sub numele de Shahr-e-Kotouleha (Oraşul piticilor). De fapt, nimeni nu a crezut existenţa unei civilizații antice care ar fi putut să existe în acest deșert. Cu toate acestea, în urma unor cercetări efectuate de Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Teheran (1946), a fost descoperită o cantitate mare de ceramică în Shahdad, ca dovadă a unei civilizații care a înflorit în deşertul Lut. Având în vedere importanța problemei, un grup de arheologi a vizitat zona și a efectuat studii care au condus la descoperirea unor civilizații ce a existat din timpuri preistorice (sfârșitul mileniului 4 î.Hr. și începutul mileniului 3 î.Hr.
Un aspect important o reprezintă arhitectura ciudată a caselor şi a căilor de acces descoperite. Pereții, tavanul, cuptoarele, rafturile și toate echipamentele pot fi utilizate numai de pitici. După descoperirea orașului piticilor în Shahdad, au existat povești despre descoperirea unor schelete de pitici. Cel mai recent caz se referea la descoperirea unei mumii de pitici, cu o înălțime de doar 25 cm (vezi imaginea de mai jos). Contrabandiștii au vrut să-l vândă în Germania; ulterior, contrabandiştii au fost arestaţi, dar zvonul s-a răspândit în întreaga mass-medie.
Piticii cu burţi groteşti din Sri Lanka
Alţi pitici antici îi întâlnim în Sri Lanka, în cazul orașului antic Polonnaruwa, ale căror palate vaste si temple erau păzite de pitici. Localnicii cred că aceste ființe mici aveau sufletele păcătoase, fiind pedepsiți pentru faptele lor rele. Cu toate acestea, urmele indică faptul că piticii au fost ultimii descendenți ai tribului de oameni pitici, care locuiesc în junglele din Sri Lanka. Înfăţişarea lor, cu burțile groteşti de mari dimensiuni, sunt reprezentate pe sculpturile vechi din regiune.
Piticii cu păr
În Borneo, există povești despre pitici care se spune că avea un corp puternic, acoperit cu păr. Aceste ființe evită lumina zilei și ar putea fi văzute numai seara sau în zori. Localnicii spun că piticii sunt speriaţi la vederea altor persoane. Când văd un om, piticii o iau la fugă, întinzându-şi mâinile ca niște aripi.
Piticii cu pielea roşie din Mali
În Mali există povești ciudate ale unui grup de oameni mici, cu pielea roşie, care se numeau Adambulu. Ei erau foarte zgomotoşi, dornici de joacă şi dans, purtând măști și haine colorate în roșu. Se spune că aceste ființe misterioase avea puteri supranaturale. Din păcate, ele au fost considerate ca o amenințare și au fost urmărite de localnici, care erau dornici să învețe mai multe despre secretele și cunoștințele lor de magie. Piticii au fost forțați să îşi construiască case foarte sus pe stâncă, pentru ca membrii triburilor să nu ajungă la ele.
Nu există nicio îndoială că piticii au existat în lumea antică. Uneori, ei au fost trataţi cu respect și admirație, dar, în cele mai multe dintre cazuri au fost, din păcate, persecutați din cauza aspectului lor diferit.