A fost găsită „Atlantida” sub Marile Lacuri din SUA? O descoperire surprinzătoare


Este posibil ca o echipă de cercetători amatori să fi confirmat din greșeală cea mai importantă descoperire din arheologia Marilor Lacuri (SUA) din ultimele decenii. Grupul, alcătuit în cea mai mare parte din nativi americani amatori, a folosit un vehicul subacvatic operat de la distanță în strâmtoarea Mackinac pentru a arunca o privire asupra conductelor de petrol și gaze naturale de pe fundul lacului. Dar, spre surprinderea tuturor, s-au descoperit pietre care par a fi aranjate în modele circulare și liniare pe fundul lacului.

Dacă acest lucru a fost făcut de către o civilizaţie necunoscută, s-a întâmplat la sfârșitul ultimei ere glaciare, cu aproximativ 10.000 de ani în urmă, când apele lacului încă nu acopereau zona.

„Nu ne-am așteptat să găsim acest lucru – a fost cu adevărat uimitor”, a spus Andrea Pierce, un rezident din Ypsilanti, în vârstă de 56 de ani, unul din cei care au condus proiectul de inspectare a fundului lacului.

Descoperirea pare a fi corelată cu cea din 2009, făcută de către un arheolog al Universității din Michigan, ce a găsit formațiuni de piatră similare, aflate sub apa lacului Huron, lângă Alpena, Michigan, despre care se crede că provin dintr-o cultură antică ale epocii glaciare.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): usatoday.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO