Un oracol neobişnuit a fost găsit într-un mormânt „înfiorător” din China


Arheologii din China care au săpat într-un sit important care datează din dinastia Shang (acum 3.500 de ani) au găsit un „oracol” neobişnuit într-un mormânt înfiorător.

Oracolul este neobișnuit, deoarece oasele oracolului – folosite în trecut pentru a pune întrebări ale zeităților – sunt făcute în mod normal din oase de bou sau din carapace de broască țestoasă, în timp ce acesta din China este alcătuit din oase umane. Mormântul este înfiorător pentru că acest oracol a fost găsit într-un mormânt în care rămășițele umane ale scheletului indicau faptul că acolo un om a fost sacrificat prin decapitare.

Oasele oracolului reprezintă ingredientul-cheie în practica piromaniei, unde un ghicitor / profet pune o întrebare pe un os mare, apoi îl încălzeşte cu o tijă de metal fierbinte până când osul se fisurează. În continuare, ghicitorul interpretează fisurile, care ar determina răspunsul zeității la întrebare.

Această practică a început în dinastia Shang (1600 î.Hr. – 1046 î.Hr.) și a continuat în dinastia Zhou. Rămășițele osoase găsite la fața locului sugerează că bietul om a fost decapitat, cu fața spre nord și îngenuncheat în groapă, cu mâinile încrucișate în fața lui.

Situl Chaizhuang acoperă 300.000 de metri pătrați și conține case, puțuri, gropi de cenușă, drumuri, oase, artefacte de jad și o mulțime de dovezi ale sacrificiilor umane. Împăraţii Shang au impus o cultură războinică.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): chinadaily.com.cn

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO