Un vortex polar neobişnuit s-a abătut asupra SUA; acum o săptămână, Australia a fost devastată de un val extrem de căldură… Ce se întâmplă pe Terra?


Zilele acestea, peste SUA pare că a coborât „imperiul zăpezilor şi al frigului”. Cel puţin 10 state din centru sunt afectate de un „vortex polar”, un frig nemaiobişnuit şi extrem. De exemplu, la Chicago ninge de 13 zile fără pauză şi este chiar mai frig decât în Antarctica, temperatura resimţită atingând şi -45 de grade Celsius. Condiţiile de trafic sunt infernale, şcolile sunt închise, serviciile poştale sunt întrerupte, iar mii de zboruri sunt anulate. Specialiştii estimează că aproape 250 de milioane de americani sunt afectaţi de frigul năprasnic. De vină ar fi un vortex polar care împinge aer arctic către sud.

În urmă cu circa o săptămână scriam acest articol – Harta meteo a Australiei s-a transformat în negru ca urmare a valului de căldură neobişnuit! E din cauza unui fenomen ţinut ascuns de autorităţi? – în care vorbeam despre faptul că peste Australia, în emisfera sudică a Pământului, a venit un val de căldură neobişnuit, cu temperaturi extreme de până la 48 de grade Celsius. Spuneam atunci următoarele: „Mulţi au început deja să dea vina pe “încălzirea globală”, ca urmare a activităţii umane, însă realitatea s-ar putea să fie alta. Ceea ce autoritățile nu ne spun este că Pământul încetinește din ce în ce mai mult în rotația sa, determinând în final ca înclinarea către Soare să fie mai exagerată”.

Unii oameni de ştiinţă (majoritatea, să fim sinceri) spun că aceste fenomene meteorologice extreme ar fi cauzate de aşa-zisa „încălzire globală”. Eu nu sunt de acord cu această afirmaţie şi cred că nu e nimic altceva decât o speculaţie. Cred, mai degrabă, că ar fi vorba de un fenomen „extraterestru” ce îşi are originea în sistemul nostru solar… poate că e vorba de apropierea unui corp ceresc necunoscut?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock