Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Antena Eltanin: o misterioasă antenă străveche a fost găsită pe fundul mării, lângă Antarctica


An de an, cercetătorii din Antarctica descoperă lucruri inexplicabile care îi uimesc pe istorici și arheologi, ca de exemplu piramide misterioase care seamănă cu piramidele de la Giza, dar şi sute de obiecte ciudate observate din satelit. Acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere că este cea mai izolată locație de orice civilizație umană și este îngropată sub cel puțin 5 km de gheață.

Pe de altă parte, conform cercetătorilor, Antarctica a fost un paradis tropical cu milioane de ani în urmă, acoperită cu păduri tropicale, lacuri, plante și tot felul de specii. Acest lucru i-a determinat pe mulți să ajungă la concluzia că, la un moment dat în trecutul îndepărtat, Antarctica a fost casa celei mai vechi civilizații de pe Pământ și că toate descoperirile bizare făcute acolo sunt doar reminiscențe ale existenței sale.

S-ar putea să nu știm niciodată ce se ascunde sub cei 5 km de gheață ale Antarcticii, dar poate că ar trebui să ne uităm pe fundul mării de lângă coastă – oare ce-am putea descoperi acolo? USNS Eltanin, o navă de cercetare oceanografică avansată din punct de vedere tehnologic, a fost construită de Fundația Națională de Știință a Statelor Unite în 1962. A fost prima navă geofizică din lume și i s-a încredințat investigarea Antarcticii și a apelor din jur.

Nava a descoperit multe lucruri incredibile în adâncurile oceanului. Astfel, pe 29 august 1964, USNS Eltanin fotografia fundul oceanului la vest de Capul Horn, la o adâncime de aproape 5 km, când a fost descoperit unul dintre cele mai mari mistere ale Antarcticii. Ceea ce au descoperit i-a uimit: s-a fotografiat o structură ciudată care stătea în mijlocul nicăieri, pe fundul mării.

Structura avea 60 cm înălțime, era simetrică și avea noduli, spițe și proeminențe care se terminau într-un nod sferic. Arăta ca o antenă sau un tip de transmițător de semnal. Oamenii de știință și cercetătorii au fost uimiți când fotografiile au fost publicate pentru prima dată în „New Zealand Herald”, pe 5 decembrie 1964, într-un articol intitulat „Puzzle Picture From Sea Bed”.

Articolul spunea următoarele: „Nava de cercetare americană Eltanin a navigat ieri în Auckland, cu o fotografie misterioasă făcută la 1600 km vest de Capul Horn. Fotografia, care pentru un neprofesionist arată ceva ca o antenă radio complexă, a fost făcută pe 29 august de o cameră submarină.” Ani de zile, obiectul ambiguu a fost discutat și dezbătut cu entuziasm, dând naștere misterului așa-numitei „Antene Eltanin.”

Antena Eltanin

Mulți oameni au crezut că este un obiect nepotrivit pentru o civilizație antică care a locuit anterior pe continentul fără gheață din Antarctica. Ei cred că această civilizație a fost avansată din punct de evdere tehnologic, ea lăsând nenumărate artefacte și resturi structurale sub cei 3 kilometri de gheață care acoperă în prezent continentul. Deoarece fundul mării de lângă Antarctica este singurul care nu este acoperit de gheață, putem descoperi dovezi ale prezenței lor acolo.

Alții au mers și mai departe, crezând că obiectul enigmatic a fost un fel de tehnologie extraterestră pusă intenționat într-un loc atât de îndepărtat și singuratic pentru a transmite semnale pentru contactul extraterestru și poate pentru cartografierea planetei.

Desigur, experții au negat natura descoperirii, spunând că n-ar fi altceva decât o Cladorhiza, un burete de mare din familia Cladorhizidae.

Burete de mare

Această idee are o serie de probleme. Așa-numita Antenă Eltanin, de exemplu, este extrem de geometrică și are forme definite, faţă de bureții de mare cu care este asemănată. O altă problemă este aceea că Cladorhiza trăiește în colonii și se reproduce rapid. Aceste specii marine se reproduc asexuat, cu o mică parte a buretelui desprinzându-se și ataşându-se pe fund, creând organisme aproape similare și în cele din urmă o colonie completă. Nu s-a descoperit un lucru similar pe fundul mării, deoarece obiectul e singur.

A treia problemă este că imaginea de la Eltanin a fost obținută la o adâncime de exact 4 kilometri. La acea adâncime, nicio lumină solară nu poate ajunge pe fundul mării, făcând extrem de improbabilă prezența bureților sau a plantelor marine. Dr. Thomas Hopkins, un renumit biolog marin specializat în investigațiile planctonului, respinge, de asemenea, explicația cu buretele marin.

Este posibil ca o cultură extraterestră să ne urmărească și să folosească diverse instrumente pentru a ne măsura planeta, ca această antenă Eltanin?


Lasă un comentariu