Un apus de Soare uluitor, cu mai multe inele roşiatice, a fost observat pe o insulă din Canada


Pe 23 aprilie 2019, Christine McNaughton de pe Twitter a publicat mai multe fotografii cu un apus de soare incredibil; în jurul lui apar mai multe semi-inele roșiatice. Fotografiile au fost luate de pe Insula Manitoulin (Ontario / Canada). Desigur, asemenea apusuri de soare nu reprezintă un fenomen prea des întâlnit.

Comentatorii de pe contul de Twitter al domnişoarei Christine McNaughton au rămas şi ei uimiţi de ce au văzut; unii, mai îndrăzneţi, au avansat chiar posibilitatea ca „de vină” pentru aceste inele ar fi influenţa planetei Nibiru.

Însă, oamenii de ştiinţă au o explicaţie mai simplă: inelele fac parte dintr-un fenomen atmosferico-optic ce poartă numele de halou, adică lumina Soarelui interacționează cu cristalele de gheață suspendate în atmosferă. Halourile pot avea mai multe forme, de la inele colorate sau albe până la arcuri și pete pe cer. Multe dintre acestea apar în apropierea Soarelui sau a Lunii (căci şi Luna poate prezenta asemenea halouri), dar altele apar în altă parte sau chiar în partea opusă a cerului. Printre cele mai cunoscute tipuri de halouri amintim haloul circular (numit în mod corect halou 22°), stâlpii de lumină și „câinii Soarelui” („sun dogs” în limba engleză).

Cristalele de gheață responsabile pentru halouri sunt în mod obișnuit suspendate în norii cirrus sau cirrostratus în troposfera superioară (5-10 km). Forma și orientarea specială a cristalelor sunt responsabile pentru fiecare tip de halou observat. Lumina este reflectată și refracționată de cristalele de gheață și se poate împărți în culori din cauza dispersiei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock