Cine a construit cele 28 de cercuri subacvatice misterioase din Croaţia? Sunt prea perfecte! Localnicii spun că în zonă se află o bază extraterestră!


cercuri Croatia 1Misterul fenomenelor OZN a stârnit imaginația umană în ultimii ani, mai ales în cazul cercurilor din lanurile de cereale. Unii susțin că aceste forme ciudate provin din evenimente naturale inexplicabile, în timp ce alții le leagă de o prezență extraterestră. Dar, ele există în Croația într-o formă destul de unică: cercuri subacvatice!

În timpul unei cartografieri subacvatice de rutină din 2013, au fost descoperite 28 de forme perfect rotunde pe fundul mării, în apropierea insulei Dugi Otok. Fiecare formă are 50 de metri în lungime, iar cercurile sunt situate la 300 de metri distanță unul faţă de celălalt. Localitatea este adesea vizitată de scafandri, dar până anul trecut (în 2013), nimeni nu a observat acest model unic.

Există o suspiciune că cercurile au fost făcute ilegal de către pescari, care folosesc dinamita pentru a-şi ucide prada, preluând-o ulterior de la suprafața apei. Cu toate acestea, experții au descoperit că măsurătorile nu se potrivesc; cercurile sunt prea perfecte pentru a fi cauzate de vreo explozie. O altă posibilă explicație este aceea că cercurile au fost realizate de oamenii de ştiinţă de geofizică, care au cercetat recent potențialul de petrol de la Marea Adriatică de lângă Dugi Otok; dar şi această idee a fost de asemenea respinsă.

Mulți localnici au declarat că au văzut lumini ciudate pe cer de-a lungul coastei de lângă cercurile bizare și au auzit zgomote ciudate. Unii sunt convinși că o bază extraterestră secretă este responsabilă pentru aceste fenomene; există localnici care refuză să meargă în apropierea acestei zone.

Cercurile urmează să fie analizate mai complex în perioadă următoare, dar, pentru moment, se pare că oamenii nu sunt singura viață inteligentă care se bucură de frumusețea acestei zone.

cercuri Croatia 2


Lasă un comentariu