Un meteorit misterios, plin cu diamante, de la începuturile sistemului nostru solar, a fost găsit în Sudan


Un meteorit care s-a prăbușit în Deșertul Nubian (Sudan) oferă date esenţiale despre începuturile sistemului nostru solar.

Cunoscut ca meteoritul Almahata Sitta, corpul ceresc a fost găsit având o compoziție deosebit de neobișnuită și se crede că el a fost unul dintre „blocurile” constructive ale sistemului nostru solar. Analizând acest lucru, oamenii de știință au fost capabili să afle mai multe despre modul în care s-au format planetele.

„Înainte de a ajunge la cele nouă planete, existau mai multe corpuri cereşti de mii de kilometri diametru, de mărimea planetelor Mercur – Marte – care populau sistemul solar”, a declarat profesorul geofizician Philippe Gillet. „Aceste proto-planete s-au ciocnit între ele, formând planetele pe care le cunoaștem astăzi”.

Deși este o idee care există de mult timp, până acum a fost imposibil să fie dovedită. „Avem în mâinile noastre rămășițele uneia dintre aceste planete care populau sistemul solar chiar înainte de formarea sa”, a spus Gillet.

Obiectul este un tip de meteorit misterios, bogat în carbon, cunoscut ca un ureilit. Oamenii de știință cred că diamantele din meteoritul Almahata Sitta s-au format sub presiuni enorme în interiorul unei planete mari, la începuturile sistemului nostru solar.

În timp ce alte fragmente s-au adunat pentru a forma planete sau au fost aruncate în spațiul interstelar, acesta a rămas în apropierea noastră miliarde de ani, înainte de a se prăbuşi pe Pământ în 2008.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock