Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un meteorit misterios, plin cu diamante, de la începuturile sistemului nostru solar, a fost găsit în Sudan

232

blankUn meteorit care s-a prăbușit în Deșertul Nubian (Sudan) oferă date esenţiale despre începuturile sistemului nostru solar.

Cunoscut ca meteoritul Almahata Sitta, corpul ceresc a fost găsit având o compoziție deosebit de neobișnuită și se crede că el a fost unul dintre “blocurile” constructive ale sistemului nostru solar. Analizând acest lucru, oamenii de știință au fost capabili să afle mai multe despre modul în care s-au format planetele.

“Înainte de a ajunge la cele nouă planete, existau mai multe corpuri cereşti de mii de kilometri diametru, de mărimea planetelor Mercur – Marte – care populau sistemul solar”, a declarat profesorul geofizician Philippe Gillet. “Aceste proto-planete s-au ciocnit între ele, formând planetele pe care le cunoaștem astăzi”.

Deși este o idee care există de mult timp, până acum a fost imposibil să fie dovedită. “Avem în mâinile noastre rămășițele uneia dintre aceste planete care populau sistemul solar chiar înainte de formarea sa”, a spus Gillet.

Obiectul este un tip de meteorit misterios, bogat în carbon, cunoscut ca un ureilit. Oamenii de știință cred că diamantele din meteoritul Almahata Sitta s-au format sub presiuni enorme în interiorul unei planete mari, la începuturile sistemului nostru solar.

În timp ce alte fragmente s-au adunat pentru a forma planete sau au fost aruncate în spațiul interstelar, acesta a rămas în apropierea noastră miliarde de ani, înainte de a se prăbuşi pe Pământ în 2008.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk

Orgoni Crystal