Date recent declasificate arată că un obiect misterios din afara sistemului nostru solar a lovit Pământul în anul 2014


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Noile date publicate de Comandamentul Spațial al SUA (USSC) au confirmat o întâlnire apropiată cu un vizitator interstelar, în anul 2014. S-a dovedit faptul că o minge de foc care s-a mişcat rapid şi care a explodat deasupra Papua Noua Guinee în urmă cu 8 ani, își are originea de fapt din afara sistemului nostru solar, potrivit USSC. Meteoritul, care a măsurat doar 0,45 metri diametru, a lovit atmosfera planetei noastre la o viteză de circa 200.000 km/h.

Având în vedere traiectoria și viteza mare, oamenii de știință susţin că este 99% sigur că meteoritul provine din interiorul adânc al unui sistem planetar sau al unei stele din discul gros al galaxiei Calea Lactee. La acea vreme, exista încă o anumită incertitudine, deoarece o parte din date erau clasificate, dar acum analiza a fost considerată suficient de precisă pentru a confirma o traiectorie interstelară.

Ceea ce este deosebit de interesant la această revelație este faptul că obiectul precede descoperirea lui Oumuamua – o rocă spațială lungă descoperită în 2017, care a fost, până acum, considerată a fi prima detectare confirmată a unui obiect care a venit în sistemul nostru solar din spațiul interstelar.

Deși este posibil ca fragmentele din meteoritul din 2014 să fie găsite pe fundul mării, șansele de a le descoperi în mod efectiv sunt exponențial mici, având în vedere dimensiunea și amploarea zonei. Totuși, faptul că primul vizitator interstelar cunoscut s-ar fi putut ciocni de fapt cu Pământul este cu siguranță o concluzie şocantă și sugerează că astfel de obiecte pot fi destul de comune în sistemul nostru solar.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Date recent declasificate arată că un obiect misterios din afara sistemului nostru solar a lovit Pământul în anul 2014”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO