Noile date publicate de Comandamentul Spațial al SUA (USSC) au confirmat o întâlnire apropiată cu un vizitator interstelar, în anul 2014. S-a dovedit faptul că o minge de foc care s-a mişcat rapid şi care a explodat deasupra Papua Noua Guinee în urmă cu 8 ani, își are originea de fapt din afara sistemului nostru solar, potrivit USSC. Meteoritul, care a măsurat doar 0,45 metri diametru, a lovit atmosfera planetei noastre la o viteză de circa 200.000 km/h.
Având în vedere traiectoria și viteza mare, oamenii de știință susţin că este 99% sigur că meteoritul provine din interiorul adânc al unui sistem planetar sau al unei stele din discul gros al galaxiei Calea Lactee. La acea vreme, exista încă o anumită incertitudine, deoarece o parte din date erau clasificate, dar acum analiza a fost considerată suficient de precisă pentru a confirma o traiectorie interstelară.
Ceea ce este deosebit de interesant la această revelație este faptul că obiectul precede descoperirea lui Oumuamua – o rocă spațială lungă descoperită în 2017, care a fost, până acum, considerată a fi prima detectare confirmată a unui obiect care a venit în sistemul nostru solar din spațiul interstelar.
Deși este posibil ca fragmentele din meteoritul din 2014 să fie găsite pe fundul mării, șansele de a le descoperi în mod efectiv sunt exponențial mici, având în vedere dimensiunea și amploarea zonei. Totuși, faptul că primul vizitator interstelar cunoscut s-ar fi putut ciocni de fapt cu Pământul este cu siguranță o concluzie şocantă și sugerează că astfel de obiecte pot fi destul de comune în sistemul nostru solar.
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com
Un comentariu la „Date recent declasificate arată că un obiect misterios din afara sistemului nostru solar a lovit Pământul în anul 2014”