Incredibil ce s-a mai inventat: un dispozitiv care vă permite să simţiţi durere în interiorul realităţii virtuale!


Un dispozitiv montat pe încheietura mâinii ar putea estompa și mai mult linia dintre lumea reală și lumea virtuală. Dar cum? Dacă există un lucru pe care probabil că nu doriți să îl experimentați cu un nivel mai mare de realism în timp ce jucați un joc de realitate virtuală, acesta este durerea – mai ales dacă jocul implică să fiți lovit sau împușcat de inamici. Cu toate acestea, startup-ul japonez H2L Technologies a dezvăluit recent o nouă brățară, care furnizează șocuri electrice purtătorului pentru a simula durerea în timpul experiențelor de realitate virtuală.

De asemenea, acest dispozitiv este capabil să simuleze și alte senzații, cum ar fi atingerea, greutatea și rezistența. „Simțirea durerii ne permite să transformăm lumea metaversului într-o lume reală, cu sentimente crescute de prezență și imersiune”, a spus şeful companiei, Emi Tamaki, care a venit cu această idee după ce a avut o experiență din apropierea morţii.

„Mi-am dat seama că viața este prețioasă, așa că am decis să lucrez într-un domeniu nou, în care îmi doream foarte mult să pătrund, deoarece nu era nimeni care să facă cercetări în acel moment”. Totuși, rămâne de văzut dacă perspectiva de a simți durere în realitatea virtuală se va dovedi populară în rândul utilizatorilor.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): odditycentral.com


Lasă un comentariu