Investiţie nebunească: un oraş Bitcoin situat la baza unui vulcan, de 18 miliarde de dolari!


Mai ţineţi minte acest articol din iunie 2021 – O adevărată bombă: El Salvador vrea să devină primul stat din lume care adoptă Bitcoin-ul ca mijloc guvernamental de plată! Ce vor face miliardarii lumii? – în care arătam cum un stat mic din America Centrală (El Salvador) anunţa că doreşte să devină prima națiune suverană din lume care adoptă Bitcoin-ul ca mijloc legal de plată, alături de dolarul american. Astfel, președintele statului El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că ţara sa va face un parteneriat cu compania Strike (ce se ocupă de criptomonede), pentru a construi o infrastructură financiară pentru tehnologia Bitcoin.

Acum însă, El Salvador anunţă că intenționează să construiască un oraș Bitcoin la baza unui vulcan, criptomoneda fiind folosită pentru a finanța proiectul. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta „mineritul” Bitcoin. Președintele statului El Salvador, Nayib Bukele, a mai anunţat că noul oraș planificat va include totul – zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată – totul dedicat Bitcoin-ului, iar aici nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată

Se crede că oraşul Bitcoin va costa 300.000 de bitcoini; în prezent, 1 bitcoin valorează circa 60.000 de dolari, ceea ce înseamnă că investiţia va fi de… 18 miliarde de dolari! Extragerea Bitcoin și a altor criptomonede se face cu ajutorul unor calculatoare sofisticate, care rezolvă probleme matematice complexe. Este un proces costisitor, dificil și care consumă cantități mari de energie.

Sursa: bbc.com

.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock