Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O adevărată bombă: El Salvador vrea să devină primul stat din lume care adoptă Bitcoin-ul ca mijloc guvernamental de plată! Ce vor face miliardarii lumii?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Deşi miliardarii lumii (printre care Elon Musk) par să se îndepărteze de criptomoneda Bitcoin, totuşi ştirea următoare pare a fi uluitoare: El Salvador (un stat mic din America Centrală) caută să introducă legislația care să o facă prima națiune suverană din lume care adoptă Bitcoin-ul ca mijloc legal de plată, alături de dolarul american.

Într-un videoclip difuzat către Bitcoin 2021, o conferință desfăşurată la Miami (cel mai mare eveniment Bitcoin din istorie), președintele statului El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că ţara sa va face un parteneriat cu compania Strike (ce se ocupă de criptomonede), pentru a construi o infrastructură financiară pentru tehnologia Bitcoin.

El Salvador este o economie în care aproximativ 70% dintre cetăţeni nu au conturi bancare sau carduri de credit. Bitcoin-ul nu este susținut de un activ și nici nu are până acum vreun sprijin deplin al vreunui guvern al lumii. Valoarea sa este dată de faptul că este limitată digital – există doar 21 de milioane de unităţi Bitcoin.

Partidul „Idei noi” al preşedintelui Bukele deține controlul asupra Adunării Legislative a țării, astfel încât adoptarea proiectului de lege privind Bitcoin-ul este foarte probabilă, făcând aşadar din El Salvador un model de Bitcoin pentru întreaga lume.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cnbc.com

P.S. Ştirea aceasta mi se pare foarte interesantă, în contextul războiului hibrid care se dă în lume. Aşa cum spuneam într-un articol din mai 2021 (China, SUA, UE şi mari miliardari ai lumii doresc apariţia “monedelor digitale”! Se vrea distrugerea criptomonedelor (gen Bitcoin) pentru că acestea scapă de sub controlul Elitei Globale…), mari actori ai lumii (China, SUA, UE), dar şi alţi miliardari doresc distrugerea criptomonedelor, cum este Bitcoin-ul, pentru că acestea nu au parte de niciun control din partea statului / băncilor centrale ale lumii. Pentru a ține departe elita bancară de tranzacțiile efectuate, criptomonedele folosesc un sistem informatic descentralizat, numit blockchain, pe care statul nu îl poate nici controla şi nici îngrădi. Va reuşi El Salvador „să spargă gheaţa” şi să devină astfel primul stat din lume care adoptă Bitcoin-ul ca mijloc legal de plată? O să vedem în perioada următoare…


Lasă un comentariu