2.153 de miliardari au mai mulţi bani decât 4,6 miliarde de oameni (adică 60% din populaţia lumii). Asta-i echitate!?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

E clar că în lume avem parte de o mare inechitate socială. Conform ONG-ului de caritate Oxfam, ultimele date arată faptul că cei 2.153 de miliardari de pe glob au în prezent mai mulţi bani decât 60% din populaţia mondială. În plus, averea a 1% dintre cei mai bogaţi din lume este mai mult decât dublă faţă de bogăţia cumulată de cei 6,9 miliarde de oameni mai puţin bogaţi, respectiv 92% din populaţia globului, o concentrare care „depăşeşte înţelegerea”.

„Prăpastia între bogaţi şi săraci nu poate fi rezolvată fără politici deliberate de luptă împotriva inegalităţilor. Guvernele trebuie să se asigure că companiile şi cei bogaţi plătesc partea care le revine din impozite”, a declarat un responsabil al ONG-ului Oxfam.

Marea problemă a diferenţei enorme între cei extrem de bogaţi şi restul planetei este dată de nivelul datoriilor globale. Acestea sunt de câteva sute de trilioane de dolari. Atunci când guvernele devin îndatorate faţă de marii creditori internaționali de bani, aceștia sunt obligați să impoziteze populațiile țărilor respective mai mult decât ar plăti altfel pentru împrumuturile lor. Astfel, dobânda acumulată pe astfel de împrumuturi și dependența eternă de aceste instituții pentru a menține liniștea țărilor respective înseamnă că majoritatea guvernelor (și oamenii care sunt guvernaţi) sunt prinși într-un ciclu nesfârșit de datorii și rambursări, din care este practic imposibil să mai scăpăm. Efectul acestui ciclu a contribuit în mod semnificativ la prăpastia tot mai mare dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă și restul lumii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO