Orgoni Crystal

 

O teorie controversată: egiptenii şi-au construit piramidele cu ajutorul extratereştrilor de pe steaua Alpha Draconis?

2058
blank
Imagine: prelucrare proprie

Steaua Alpha Draconis, cunoscută și sub numele de Thuban, este situată la aproximativ 270 de ani-lumină distanță, în constelația nordică Draco. Nu e stea foarte strălucitoare, dar Alpha Draconis şi-a dobândit faima dintr-un rol istoric pe care l-a jucat în urmă cu aproximativ 4.700 de ani, încă de pe vremea când primele piramide erau construite în Egipt.

Astronomii care folosesc datele de la satelitul TESS (Transiting Exoplanet Survey) de la NASA au fost surprinși când au descoperit că steaua strălucitoare Alpha Draconis și companionul ei au parte de eclipse reciproce.

Egiptenii antici erau astronomi pricepuți, urmărind regulat cerul și diverse obiecte cerești. Cercetările anterioare au relevat faptul că un papirus egiptean, cunoscut sub numele de Cairo 86637, este cel mai vechi document istoric care prezintă mişcările unei stele variabile, Algol. S-a confirmat faptul că egiptenii antici știau despre variabilitatea lui Algol cu 3.000 de ani înainte de astronomii occidentali.

Acum, astronomii sugerează că este posibil ca prima eclipsă a fostei “Stele Polare” să fi jucat un rol esențial în construirea piramidelor din Egipt. În urmă cu aproximativ 4.700 de ani, steaua Thuban era Steaua Polară. Ea apărea ca cea mai apropiată stea de Polul Nord al axei rotative a Pământului, punctul în jurul căruia toate celelalte stele par să se rotească în mișcarea lor nocturnă. Astăzi, rolul de “Stea Polară” este jucat de Polaris, o stea mai strălucitoare în constelația Ursa Minor. Schimbarea s-a întâmplat deoarece axa rotativă a Pământului execută o mişcare ciclică de 26.000 de ani, numită precesia echinocţiilor, care modifică încet poziția pe cer a polului de rotație.

Thuban este de fapt o pereche de stele, iar steaua mai mare din pereche este de peste 4 ori mai mare și mai caldă decât Soarele. Temperatura de suprafață a stelei mai mari este de aproximativ 10.000 de grade Celsius. Companionul ei, de cinci ori mai slab ca şi luminozitate, are cel mai probabil jumătate din dimensiunea primei stele și este cu 40% mai cald decât Soarele. Studiile anterioare au sugerat că Thuban are mici schimbări de luminozitate, care durează circa o oră, sugerând posibilitatea ca cea mai strălucitoare stea a sistemului binar să pulseze. Eclipsele sunt scurte și durează doar șase ore, astfel încât observațiile de pe Pământ se pot pierde cu ușurință.

Mulți oameni de știință cred că egiptenii antici s-au bazat pe steaua Polaris pentru a-și alinia piramidele într-o direcție nord-sud, cu o precizie de până la 0,05 grade. Cu toate acestea, întrucât înclinarea axei Pământului s-a schimbat în timp, la fel s-a întâmplat și cu pozițiile stelelor. Aşa că e posibil ca vechii egipteni să se fi bazat pe steaua Alpha Draconis şi companionul ei, atunci când au construit piramidele. De ce să fi făcut lucrul acesta?

Există o teorie ezoterică, care spune că în vremuri demult uitate, extratereştrii din constelaţia Draco (posibil steaua Alpha Draconis) au venit pe Terra şi i-au ajutat pe egipteni să construiască celebrele piramide. Totodată, se mai spune că faraonii Egiptului ar fi fost chiar descendenţi ai extratereştrilor. E posibil oare ca “dracii” din Biblie, adică demonii, să nu fi fost altceva decât aceşti extratereştri veniţi de pe Alpha Draconis?