OZN-ul văzut de militari lângă Cluj-Napoca… dovada că OZN-urile ar putea fi aparate de spionaj americane ultrasofisticate?

  •  
  •  
  •  
  •  

OZN aluminiuCitez un fragment dintr-o caret apărută acum 20 de ani şi intitulată “Enciclopedia observaţiilor OZN din România”. Incidentul a survenit în septembrie sau octombrie 1967, la o unitate de artilerie antiaeriană din localitatea Floreşti, aflată la numai 6 km de municipiul Cluj-Napoca. Iată câteva extrase din declaraţia scrisă a unuia dintre participanţii la evenimentul de atunci:

“Ne holbam la servanţi cum manevrează tunurile în toate direcţiile. Deodată, un caporal care era şeful grupei, de origine din Moldova, uitându-se cu luneta tunului în sus ne-a atenţionat: «Măi, vedeţi obiectul ăla acolo sus, ce dracu’ o fi ?» Toţi câţi am fost acolo, oameni pentru şase baterii, în jur de vreo 40, militari tunari şi subofiţeri, ne uitam în sus.

Am văzut un obiect interesant de culoarea aluminiului, stând cam la 800 m deasupra noastră, nemişcat. Treceau peste el nori călători, dar după ce se însenina iarăşi, tot în acelaşi loc era. Era după-amiaza, cam pe la cinci fără un sfert. Ştiu asta, pentru că toţi ofiţerii din cazarmă erau adunaţi la poartă să urce în autobuzul lor (ora 5) să-i ducă la Cluj.

Caporalul…de la bateria a 2-a a luat-o la fugă către poartă să-l anunţe pe căpitanul nostru…să vină să vadă un obiect suspect care spionează la mică altitudine armamentul de pe platformă. Câţi ofiţeri au fost acolo la poartă, de la mic la mare, au luat-o la fugă spre capătul cazărmii unde era platforma cu tunuri şi se holbau la cer.

Obiectul tot acolo era, nemişcat. Comandantul unităţii a fugit la telex şi a raportat cazul la Bucureşti, la comandamentul general. De unde a primit ordinul să încarce cu muniţie un tun şi să ia linia de ochire. Să tragă numai dacă (obiectul) manifestă manevre duşmănoase. Ofiţerii au plecat la depozitul de efecte, de unde au scos binocluri şi se uitau la obiect. Am apucat în mână şi eu un binoclu cu care am studiat foarte atent…

Îmi aduc bine aminte că nimeni nu a pronunţat cuvântul OZN, ci mai degrabă «aparat de spionaj american». Au trecut mai bine de două ore şi aparatul tot acolo era. Ofiţerii erau foarte agitaţi. După un timp a trecut un nor dedesubtul lui şi când a trecut norul şi aparatul a dispărut. Era către seară, ora 9, iar soldaţii şi ofiţerii încă mai comentau cazul…”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu