O bătălie între OZN-uri extraterestre a avut loc într-un oraş din Germania din anul 1561? O relatare bizară


OZN-urile sunt opera extratereștrilor? Ceva misterios s-a întâmplat pe cerul orașului german Nurnberg în secolul al XVI-lea, care i-a uimit pe locuitorii acelor vremuri, deoarece atunci s-a desfăşurat un fel de război aerian. La 14 aprilie 1561, la Nurnberg, mai mulți locuitori au raportat că au văzut pe cer un număr de obiecte de diferite forme (cilindrice, sferice, triunghiulare) între 4 și 5 dimineața. Incidentul a fost descris ca o „luptă de câini”. Obiectele au zburat pe cer, iar alți martori au susținut că au văzut un obiect triunghiular negru, înainte de a auzi o explozie distinctă la periferia orașului.

Evenimentul bizar a fost documentat de Hans Wolff Glaser, un editor și tipograf german, care a publicat tipărituri din 1540 până la moartea sa în 1573. Iată relatarea incidentului: „Dincolo de bilele roșii, albăstrui sau negre și de discurile circulare, erau vizibile două tuburi uriașe. Toate acestea au început să se ciocnească între ele. Lupta a părut să fi durat aproximativ o oră, apoi din Soare și din cer au căzut lucruri pe pământ, totul arzând şi fiind devorat cu un fum imens”.

Tipograful mai adăugă: „Numai Dumnezeu știe ce sunt asemenea semne. Deși am văzut multe semne pe ceruri care ne sunt date de către Dumnezeul atotputernic pentru a ne aduce la pocăință, suntem totuși atât de nerecunoscători încât respingem astfel de semne și minuni înalte ale lui Dumnezeu. Sau ne batjocorim de ele, pentru ca Dumnezeu să ne dea o pedeapsă terifiantă pentru nerecunoștința noastră. La urma urmei, cei cu frică de Dumnezeu nu vor respinge aceste semne, ci le vor lua ca un avertisment de la Tatăl lor milostiv din ceruri, îşi vor repara viețile și Îl vor ruga pe Dumnezeu să alunge mânia Lui, inclusiv pedeapsa binemeritată. Fie ca Dumnezeu să ne ajute în această problemă, Amin”.

Istoricii și experții au petrecut sute de ani încercând să explice evenimentul de la Nurnberg. Marele psiholog elveţian Carl Jung considera că era orba de o manifestare a „inconștientului colectiv”, care era cel mai intens și comun în perioadele de disconfort și tulburare, cum ar fi secolul al XVI-lea în Bavaria. Alţii consideră că evenimentul neobișnuit a fost un fel de propagandă religioasă, pe când oamenii de ştiinţă susţin că a fost un fenomen atmosferic cunoscut sub denumirea „sundog” / „halou”, care este este un inel luminos, multicolor, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock