Un străvechi complex din Armenia îi prezintă pe extratereştrii gri!?


Situat în Armenia actuală, în Karahunj, și având numele de „Zorats Karer” sau Stonehenge al Armeniei, găsim un set de reprezentări misterioase care au provocat reacții controversate încă de la descoperirea lor. Ideea e că nu doar că enigmaticul „Stonehenge armean” precede piramidele egiptene și Stonehenge-ul faimos din Anglia cu mii de ani, dar unele dintre rocile de pe sit descriu ființe curioase cu capete alungite și ochi în formă de migdale.

Acest complex antic ocupă peste 7 hectare și oferă vizitatorilor săi o serie de sculpturi ciudate create de civilizațiile timpurii care au locuit regiunea cu mii de ani în urmă. Mulți dintre vizitatorii săi sunt de acord că acest impresionant sit antic este foarte asemănător cu Stonehenge. Principala asemănare a sitului antic constă în modelele circulare curioase ale pietrelor. Dar adevăratul scop rămâne un mister profund pentru arheologii care nu sunt capabili să rezolve misterul pietrelor.

Teoriile care încearcă să explice ce a fost acest sit antic cu mii de ani în urmă sunt abundente, dar cele mai acceptate sunt acelea care spun că tot complexul antic a fost fie unul astronomic, fie ceremonial. Cu toate acestea, cercetătorii nu pot ști ce-ar putea fi, din cauza lipsei de informații și a înregistrărilor istorice.

Interesant este că mulți dintre bolovanii găsiți la Karahunj au găuri ciudate săpate prin ei, iar unii cercetători au făcut chiar asemănări cu bolovanii megalitici descoperiți în Egiptul antic și cu găurile lor curioase. Numele „Karahunj” derivă din două cuvinte armenești: „kar” = „piatră” și „hunj” = „sunet”. Prin urmare, înțelegem că numele sitului antic poate fi tradus „sunetul pietrei”. Asta înseamnă că pietrele au tendința de a „fluiera” în zilele cu vânt datorită numărului de găuri „forate” sub diferite unghiuri în timpurile preistorice.

Numeroase expediții au studiat acest sit antic. Cea mai amplă cercetare a fost efectuată de Paris Herouni și de Elma Parsamyan de la Observatorul Biurakan. Herouni a concluzionat că acest sit antic era un templu, cu un observator mare și dezvoltat și, de asemenea, o universitate.

Dar, există mai multe detalii incredibile care fac acest sit antic și mai interesant. Printre numeroșii bolovani găsiți pînsit, se numără unii cu sculpturi curioase pe suprafața lor. Unele dintre ființele umanoide găsite în câteva pietre sunt ciudat de asemănătoare cu reprezentările „moderne” ale extratereștrilor gri. Unele dintre figurile umanoide sculptate la Karahunj au capete alungite și ochi în formă de migdale și sunt reprezentate ținând ceea ce pare a fi un fel de artefact cu roți.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO