Oamenii din vechime s-au încrucişat cu o specie misterioasă şi necunoscută, ne spune un studiu al antropologilor


genom umanUn genom vechi, al unui om din Neanderthal, precum și cel provenind de la un alt grup uman arhaic, „Denisovienii”, au fost prezentate pe 18 noiembrie 2013, în cadrul unei reuniuni ce a avut loc la Royal Society din Londra, scrie site-ul Alien Disclosure Group. Oamenii de ştiinţă sugerează că încrucișările au avut loc între membrii mai multor grupuri umane, din Europa și Asia, cu mai mult de 30.000 de ani în urmă, inclusiv cu un strămoș uman, încă necunoscut, din Asia.

Primul Neanderthal și secvențele genomului denisovian au revoluţionat studiul istoriei umane vechi, nu în ultimul rând pentru că acestea au arătat că aceste grupuri s-au încrucișat cu oamenii moderni, contribuind astfel la diversitatea genetică a multor oameni din ziua de astăzi. Toți oamenii a căror origine provine din exteriorul Africii datorează aproximativ 2% din genomul lor neanderthalienienilor; anumite populații care trăiesc în Oceania, cum ar fi Papua-Noua Guinee, și aborigenii din Australia au primit aproximativ 4% din ADN-ul lor de la încrucișării între strămoși și oamenii denisovieni, care sunt numiţi aşa după peştera din Munţii Altai din Siberia unde au fost descoperiţi. Peştera conţine schelete de oameni, cu o vechime cuprinsă între 30.000 și 50.000 de ani.

David Reich, genetician la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts (SUA), împreună cu oamenii de ştiinţă de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluţionară din Leipzig, Germania, au analizat un genom mai de calitate, atât din oasele recuperate din peştera Denisova, cât şi din oasele omului din Neanderthal.

Concluzia cea mai surprinzătoare a conferinţei de la Londra aparţine lui David Reich. Acesta spune că noile gene indică faptul că denisovienii s-au încrucișat cu o altă populație dispărută de oameni arhaici, care a trăit în Asia în urmă cu mai mult de 30.000 de ani, despre care nu se ştie nimic. „Noi nu avem nici cea mai mică idee”, spune Chris Stringer, paleoantropolog la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. El speculează că populația ar putea fi legată de Homo heidelbergensis, o specie care a părăsit Africa acum aproximativ o jumătate de milion de ani și mai târziu a dat naștere la neanderthalienii din Europa. „Poate că a trăit şi prin Asia”, a mai adăugat Stringer.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO