Cercetătorii SETI îi caută acum pe extratereştri pe planetele de lângă stelele pitice roşii! Oare îi vor găsi?


pitica rosieSETI (programul de căutare a vieţii extraterestre) vrea să găsească dovezi ale extratereştrilor într-un loc în care nimeni nu s-a gândit să se uite: stelele pitice roşii. Acestea sunt mult mai mici si mai reci decât Soarele nostru, proprietăți care, la prima vedere, s-ar putea părea să le excludă din rândul locurilor promițătoare pentru a căuta planete capabile să susțină viața extraterestră.

„Piticile roşii nu au primit suficientă atenţie de la oamenii de ştiinţă SETI în trecut”, a declarat cercetătorul SETI Jon Richards. „Asta pentru că toţi cercetătorii au făcut presupunerea aparent rezonabilă că alte specii inteligente ar fi pe planete care orbitează stele similare cu Soarele”.

Cu toate acestea, recent s-a determinat că planetele orbitează o stea pitică roşie ar putea sprijini, potențial, condițiile de viaţă în cazul în care căldura de pe partea fierbinte a stelei ar putea fi transferată către partea rece, exterioară. Acum, având în vedere această posibilitate, SETI întreprinde un nou studiu de doi ani pentru 20.000 de stele pitice roșii, folosind Array Allen Telescope, care este situat în Munții Cascade din nordul Californiei.

Dacă echipa SETI va găsi ceva în timpul căutării lor, rămâne de văzut.

Sursa: The Independent


Lasă un comentariu