Un OZN strălucitor a apărut deasupra Munţilor Făgăraş! E imens şi incredibil! Citiţi acest caz extraordinar…


Mufon59Un cititor m-a anunţat pe Facebook de un link care ducea către o pagină de discuţie a fenomenului OZN în limba engleză. Prin câteva căutări pe net, am dat peste o pagină – ufostalker.com – în care un român povesteşte de experienţa sa cu OZN-urile în Munţii Făgăraş în anul 2013 (presupun). Iată raportul original al martorului român (am mai modificat puţin textul, unde era cazul):

Făceam, împreună cu cumnatul meu, poze lunii pline, atunci când, văzând în direcţia opusă munţii Făgăraş uşor luminaţi de lumina lunii ce se ridica, am încercat să fac o poză nocturnă de pe trepied cu expunere mai lungă către munţi. Am tras cam 3 cadre în care, în timpul expunerilor, discutam cu al meu cumnat care, cu un aparat mai puţin performant, se străduia să surprindă luna cât mai satisfăcător.

După fiecare cadru luat munţilor, am verificat ceea ce am obţinut, iar la una dintre ele am remarcat o mică dâră luminoasă, pe care am considerat-o atunci ca fiind probabil vreo stea; considerând poza probabil „mişcată” din greşeală, am mai făcut cel puţin o poză, în speranţa de a prinde fotografii cât mai clare. Ţin minte că discutam cu al meu cumnat despre faptul că totuşi mă mir că am prins o lumină de stea, întrucât cu ochiul liber nu se vedeau stele deasupra munţilor, însă nu am dat mai multă atenţie acestui fapt. Reţin însă faptul că lumina lunii (care se tot ridica de la orizont) creştea, aşa încât şi stelele care se mai vedeau în mod curent deveneau destul de puţin vizibile.

La foarte scurtă vreme am auzit un zgomot ca de avion apropiindu-se. Fiindcă se auzea destul de tare, faţă de felul cum se aud cele care trec frecvent deasupra zonei unde locuiesc, am căutat din priviri în sus să localizez sursa acelui sunet. Atunci am remarcat faptul că nu se văd luminile pe care în mod obişnuit le pot vedea la avioanele de linie care străbat, la altitudine mare, din diverse direcţii zona de domiciliu. Având aparatul pe trepied, l-am decuplat rapid şi din mână am încercat să prind câteva cadre cu acele lumini dar, pentru că foloseam un obiectiv de zoom însă destul de nepotrivit pentru capturi ale unor obiecte insuficient luminate, am avut o oarecare întârziere a prinderii în cadru a acelor lumini.

Poza surprinsă mi-a ridicat mai multe întrebări, întrucât apar lumini cu dâre cauzate de mişcarea naturală a mâinii la zoom maxim, dar şi lumini şi dâre absolut deloc „mişcate”. Iar luminile „mişcate” par să fie sub celelalte care sunt „nemişcate”. Pot afirma după sunet ca a fost cel puţin un avion implicat în această experienţă, însă după numărul luminilor albe precum şi după tăria şi felul sunelelor auzite, aş înclina să cred că a fost vorba probabil de două avioane. Şi nu cred că erau avioane de linie, pentru că păreau a fi mult mai jos decât cele care, cum spuneam, survolează frecvent zona de la mare înălţime în diversele lor rute.

Însă, separat de acele sunete specifice de avion, nu pot afirma clar dacă se mai auzea şi altceva, întrucât atenţia mea era în acele secunde spre captarea de imagini cât mai repede posibil, înainte ca obiectele să se îndepărteze. Însă am reţinut faptul că am remarcat mai multe lumini decât în mod obişnuit, şi nu toate pulsând. Cele roşii păreau şi mai mari decât cele albe, nici nu pulsau şi când le-am văzut prima dată păreau a fi a o scurtă distanţă de cele albe (aveau un mic avans faţă de ele). Când am reuşit să prind în obiectiv luminile respective trecuseră deja peste locul unde eram eu, aşa încât le-am prins oarecumva puţin din urma lor.

Când am descărcat pozele pe calculator şi le-am studiat, am remarcat faptul că şi poza cu peisajul montan nu e una mişcată şi mai mult m-a mirat faptul că, la o prelucrare simplistă a pozei în sensul aplicării unui surplus de luminozitate, se observa faptul că norii slabi prezenţi deasupra munţilor erau mai luminaţi în zona acelei dâre de lumină. Adică dâră de lumină era poziţionată între munţi şi norii destul de joşi. Şi mai mult, nu putea fi o stea aşa mare comparativ cu munţii şi nici nu putea să se deplaseze aparent aşa mult în intervalul de timp în care am tras cadrul.

Mai multe despre experienţa asta nu ştiu ce să vă spun, însă m-aş bucura dacă m-aţi oferi o explicaţie logică întrucât cei cu care m-am sfătuit nu au reuşit să explice poza în mod mulţumitor. Pozele ataşate sunt cele originale (cele mari) şi cele mai mici sunt decupări din cele mari la care le-am aplicat strict un surplus de lumină (uniform în toată poza) pentru a vedea mai clar ce anume e acolo.

P.S. Ăsta e raportul şi, mai departe, puteţi vedea şi câteva din poze. Prima poză e foarte tremurată (de aceea se văd dârele), dar totuşi putem observa lumini roşii şi albe:

mufon1

La o mărire a pozei, se observă natura ciudată a acestor lumini albe şi roşii:

mufon2

Dar, cea mai interesantă este poza de mai jos. Se observă clar un OZN lunguieţ deasupra Munţilor Făgăraş:

Mufon3

Mai jos, aceeaşi imagine a fost prelucrată din punct de vedere al luminozităţii:

Mufon5

Dacă acea lumină nu e Luna „tremurândă” în urma mişcării aparatului foto, atunci poza este incredibilă. Pare a fi vorba de un OZN extrem de strălucitor care luminează cerul şi norii de sus! Oare avioanele auzite de martor o fi fost avioane de vânătoare care urmăreau acel OZN strălucitor?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO