Templul de la Şinca Veche e din altă lume? Citiţi ce s-a întâmplat acolo cu o cameră video…


Templul Ursitelor se află la poalele Munţilor Făgăraş, în apropierea satului Şinca Veche din judeţul Braşov. Legenda spune că imediat ce ajungi în lăcaşul subteran oboseala dispare ca prin minune şi tot corpul este invadat de energie. De asemenea, s-a născut mitul că toţi cei care intră în templu se vindecă de boli.

Există o întâmplare paranormală de care a avut parte un reporter de televiziune în anul 1996. Astfel, reporterul TVR Lucian Băbeanu a intrat în peşteră, dorind să tragă câteva cadre pentru o emisiune când, spre stupoarea cameramanului, camera video a început să pornească şi să se oprească singură, nerăspunzând la comenzi.

Crezând că aparatul de filmat este defect, echipa a părăsit peştera, iar în studiouri, când au vizionat ceea ce se înregistrase, au avut surpriza să observe sfere de lumină strălucitoare care roiau în adâncul bisericii…

Controversatul lăcaş de cult de la Şinca Veche se bănuieşte că ar avea o vechime de 7.000 de ani şi origini dacice, poate chiar mai înaintate.