Muntele sacru al dacilor, Gugu, este unul din marii centri energetici ai lumii! Aici se află forme de viaţă inteligente şi misterioase!


varful gugu 3
Imagine: prelucrare proprie

În februarie 2014 scriam acest articol – O mare enigmă istorică a poporului nostru: Muntele sacru al dacilor, Kogaion, a fost cu adevărat Muntele Gugu? – întrebându-mă dacă muntele sacru al dacilor a fost vârful Gugu, aflat la hotarul Banatului, Olteniei şi Ardealului. Citez din acel articol:

Kogaion este muntele sacru al dacilor. Dar care este el? Cei mai propuşi candidaţi sunt Munţii Bucegi şi Muntele Ceahlău. Dar mai există o altă localizare posibilă, şi anume Muntele Gugu (2.291 m) din Masivul Ţarcu-Godeanu. Cel care a susţinut cel mai mult identitatea lui Kogaion cu Muntele Gugu a fost Alexandru Borzea, în lucrarea sa “Sanctuarul dacilor” (1942). Acesta îşi începea lucrarea astfel: “Dacă este adevărat că a existat un munte sacru şi sfânt, Cogaionon, la daci, munte foarte înalt cu peşteră în vârf în care locuia ca un sihastru marele preot al lui Zamolxe şi citea semnele cerului, aducând şi jertfă zeului, acel munte a fast, cu cea mai mare probabilitate, muntele Gugu, cu peştera sa.” Interesant e că muntele Gugu are o mare peşteră spre vârful său.

Dacă Gugu a fost localizarea muntelui sacru al dacilor, n-ar trebui să ne mire că aici au loc o serie de fenomene paranormale extrem de misterioase. Citez fragmente dintr-un articol din romanialibera.ro din decembrie 2009:

Sute de turişti vin anual să viziteze unul dintre cei mai ciudaţi munţi din Valea Jiului, dar care este recomandat doar celor tari de inimă. Este vorba despre Muntele Gugu, sau Vârful Gugu cum este cunoscut, un masiv înconjurat de mistere încă neelucidate. Se spune că la anumite ore din zi muntele dispare privirii, şi, în plus, au fost semnalate tot felul de fenomene stranii.

„Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină ţâşnind chiar din munte. La începutul anilor ‘90, au aflat şi cercetătorii despre misterele Gugului şi au venit în zonă. La finalul expediţiei au declarat că au văzut luminile (de fapt nişte fulgere globulare) care «au furat» vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor energii inexplicabile”, povesteşte Sorin Sanda, un salvamontist pasionat de drumeţiile montane. El spune că în zonă a mai venit o comisie de cercetători, dupa ce în zonă localnicii ar fi semnalat dispariţia unui avion, iar ceea ce li s-a întamplat membrilor comisiei a fost şi mai straniu. „S-au confruntat cu stări nemotivate de spaimă, senzaţii de sufocare, impresia că sunt priviţi, explozii luminoase în vârf. În plus, nimeni nu a putut explica de ce nu a reţinut nimic pelicula video din câteva ore de înregistrare”, mai spune salvamontistul Sorin Sanda.

Vârful Gugu este amintit şi de scriitorul Victor Kernbach în lucrarea sa, „Enigmele miturilor astrale”, care spune ca Vârful Gugu este centrul unuia dintre „punctele energetice esenţiale” ale planetei.

P.S. Interesant, nu? De asta şi-au ales dacii Vârful Gogu ca muntele lor sacru, ştiind că aici este un punct energetic esenţial al planetei? Cât despre fulgerele globulare întâlnite pe vârful Gogu, scriam un articol în noiembrie 2014 (În cartea sa “Straniile dimensiuni electromagnetice”, un cercetător ajunge la concluzia că “fulgerele globulare” ar putea fi forme de viaţă inteligente, ce nu se bazează pe carbon şi ADN!), în care arătam că aceste fulgere globulare n-ar fi altceva decât nişte forme de viaţă inteligente şi misterioase!

 

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO