Precum se ştie, există multe zone misterioase în România, iar în articolul de faţă vom vorbi despre „lacurile malefice din Prahova”.
1) Lacul Bisericii (sau Lacul Miresei) din Câmpina – acest lac poartă două denumiri, pentru că în jurul său circulă două legende. Prima legendă ne spune că în jurul anului 1200 în vecinătatea lacului exista o mănăstiri de călugări. Aici s-ar fi petrecut păcate grele, iar Dumnezeu i-a pedepsit pe călugări, o furtună puternică distrugând peste noapte mănăstirea și chiliile, iar călugării şi-au găsit sfârşitul pe fundul lacului. Există un blestem ca şi alţi oameni să moară în lac, de aceea, în mod tragic, lacul îşi ia „tributul” de vieţi omeneşti în fiecare an.
O a doua legendă legată de acest lac ne spune că o tânără fată ar fi fost obligată de părinţii ei să se mărite cu un bătrân bogat. În ziua nunţii, îmbrăcată în rochie de mireasă, fata s-a aruncat în lac şi a murit acolo. A doua zi, pe lac pluteau voalul de mireasă și flori de lămâiță.
2) Lacul de la Ciotul Paltinului. Situat la graniţa dintre judeţele Prahova şi Buzău, şi acest lac pare a fi blestemat. Se spune că, în mijlocul apei, bărcile sunt prinse de un vârtej de neoprit, care le trage în adâncuri. Bătrânii din zonă spun că de vină ar fi diavolul, care se ascunde în fundul apelor…