Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

În Spania, un scafandru a descoperit pe fundul mării un gigantic obiect metalic ciudat. A doua zi, obiectul a dispărut misterios… Unde?


Duminică 27 iulie 1970, în jurul orei 13, un tânăr scafandru de 24 ani practica pescuit subacvatic în Alcocebre (provincia Castellon de la Plana, Spania), pe coasta mediterană. Se afla la o adâncime de 8-10 metri şi se găsea la vreo 60-70 metri de plajă. Platforma oceanică în această zonă este din nisip fin şi prezintă un pinten neted erodat.

Scafandrul, la o oarecare distanţă de locul unde se afla, a observat în apă un ciudat metalic obiect care ieşea peste pinten şi s-a dus într-acolo. Obiectul aflat între doi pinteni, la vreo 9 metri unul de celălalt, stătea pe fundul mării, tasând nisipul, cam cu o palmă. Era un obiect cilindric, cu o extremitate uşor conică, de vreo 7 metri lăţime şi un diametru vreo 3 metri. Cealaltă extremitate, convexă ca formă, era îndreptată spre fundul mării.

Acest obiect avea o suprafaţă metalică lustruită, de o culoare asemănătoare oţelului inoxidabil. Nu avea nici un fel de pete şi nu părea să se afle de mult timp sub apă. Nu prezenta nici depozite calcaroase şi nici nu era oxidat. Scufundătorul a ajuns la concluzia că se afla acolo de nici o săptămână, pentru că era perfect curat, fără incrustaţii.

Scafandrul a putut constata că respectivul obiect nu era magnetic, pentru că nu s-a produs nici un efect când a apropiat cuţitul de el. Cu acest cuţit a încercat să zgârie suprafaţa obiectului, dar nu a reuşit.

Pe de altă parte înclinaţia marină este minimă, practic nulă în acel loc, ceea ce indică imposibilitatea obiectului de a se târî de unul singur acolo. Scafandrul a încercat fără succes să deplaseze obiectul, subliniind faptul că în acest element – în apă – este practic imposibil să exerciţi presiune, chiar şi având un punct de sprijin. El s-a sprijinit de o stâncă (de un pinten de stâncă aflat în apropiere), dar nu a reuşit să clintească obiectul scufundat. Obiectul nu scotea nici un fel de zgomot şi nu avea nicio altă caracteristică.

A doua zi, luni, pe la 9 dimineaţa, scafandrul în cauză s-a scufundat din nou, curios să vadă obiectul. Şi mare i-a fost surpriza să constate că nu mai era acolo. Martorul făcea scufundări de ani de zile în aceste locuri, aşa că el cunoaştea zona perfect. Unde a dispărut?

Acesta este un caz remarcabil. El a fost studiat în profunzime de unul dintre cei mai serioşi şi cunoscuţi cercetători din Spania, Vicente Ballester Olos, preşedintele unei asociaţii spaniole de studierea OZN-urilor şi OSN-urilor (obiecte scufundate neidentificate). Cazul de la Alcocerbe dezvăluie şi confirmă prezenţa în apele Mediteranei de Vest a unor obiecte submarine ciudate…

 


Lasă un comentariu