Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Suntem singuri în Univers în mod practic… Dacă există civilizaţii extraterestre, ori sunt prea îndepărtate ori se autodistrug

109

blankSavantul sovietic I. Şklovski observa, în 1976, că o super-civilizaţie veche de sute de milioane ani trebuia să fi transformat, nu doar planeta pe care s-a născut, ci practic Galaxia întreagă. Dacă ar exista astfel de supercivilizaţii, întreg Universul ar trebui să arate altfel, incluzând aici şi Pământul nostru pe care aceste civilizaţii nu aveau cum să nu ajungă, în atâta amar de timp. Or, la ora actuală, totalitatea observaţiilor astronomice exclud pare-se, existenţa oricărui tip de „minuni” cosmice, toate fenomenele observate putând căpăta (mai devreme sau mai târziu) explicaţii naturale. Pe de altă parte, datele de care dispun toate ştiinţele de pe Pământ, inclusiv biologia şi ştiinţele umaniste, exclud ipoteza că am fi fost vizitaţi vreodată în scop de colonizare. Şi în acest caz rămâne valabilă prezumţia caracterului natural al fenomenelor atribuite eventualilor vizitatori din Cosmos.

Din cele menţionate, savantul sovietic conchide că… suntem singuri în Univers, dacă nu în mod absolut atunci practic. Cu alte cuvinte, el nu exclude existenţa altor civilizaţii dar crede că, acestea fie se găsesc la distanţe atât de mari încât orice contact cu ele devine imposibil, fie se autodistrug.

Orgoni Crystal