Povestea înfricoşătoare a „Călugăriţei negre” de la Banca Angliei şi întrebarea eternă „L-aţi văzut pe fratele meu?”


Era anul 1811, iar una dintre cele mai mari, mai prestigioase și mai importante instituții financiare din Anglia și din lume, era The Bank of England (Banca Angliei), situată pe Strada Threadneedle din Londra. Printre numeroşii săi angajați era un bărbat pe nume Philip Whitehead, care lucra ca şi casier. Deși era considerat a fi politicos și amabil, Philip avea o parte mai întunecată, și, deşi el zâmbea și îi încânta pe clienți și pe colegii săi, se ocupa cu prostii; astfel, el a falsificat în secret documente bancare, fraudând banca. Probabil că a crezut că ar putea scăpa nedescoperit, dar banca a aflat despre faptele lui necinstite și astfel a fost prins.

Acum 2 secole erau alte timpuri, existând pedepse dure pentru acțiunile pe care le-am putea considera drept infracţiuni banale astăzi și, din păcate pentru Philip, pedeapsa pentru fraudă bancară era moartea. Aşa că, la începutul anului 1812, Philip a fost spânzurat pentru infracţiunile sale, dar execuția a fost păstrată secretă, astfel încât sora lui Philip, Sarah Whitehead, care fusese extrem de apropiată de el, nu a fost informată despre moartea fratelui său. După ce nu a auzit de el timp de câteva săptămâni, Sarah s-a dus până la bancă pentru a afla ce s-a întâmplat; la început, nu i s-a spus nimic, dar, până la urmă, un lucrător i-a spus lui Sarah vestea îngrozitoare: fratele ei a fost, de fapt, spânzurat.

Aflând că fratele ei a murit, Sarah a început să-şi piardă minţile şi, începând din acea zi, nu a purtat altceva decât o rochie neagră, ce avea un văl care îi acoperea fața; de aici, îşi căpătase porecla de „Călugăriţa neagră”. A început să apară regulat la bancă, aproape în fiecare zi, îmbrăcată în rochia ei neagră, înfricoşătoare. Aceste apariții au devenit din ce în ce mai dese, Sarah nefăcând altceva decât să intre în bancă zilnic şi să strige în gura mare: „L-aţi văzut pe fratele meu?” În plus, ea deveni din ce în ce mai agresivă, deranjând clienţii băncii şi perturbând operaţiunile bancare publice. A continuat aşa zilnic, timp de 6 ani, până în 1818, când conducerea băncii s-a hotărât să scape de „Călugăriţa neagră” odată pentru totdeauna. O sumă mare de bani i-a fost dată lui Sarah, spunându-i-se să nu se mai întoarcă niciodată, interzicându-i-se în mod oficial venirea la bancă. Şi aşa s-a întâmplat: de-atunci, deşi a mai fost văzută în apropierea băncii, purtând rochia neagră și voalul, nu mai făcu niciun pas în interiorul băncii.

Sarah Whitehead muri, fiind îngropată în curtea bisericii din apropierea băncii, St. Christopher-le-Stocks, care va deveni parte din proprietăţile băncii în anii următori. Imediat după ce „Călugăriţă neagră” fu înmormântată, au existat rapoarte despre lucruri foarte ciudate care se întâmplau atât în ​​interiorul, cât și în jurul bancii. Angajații băncilor au început să vadă umbre întunecate în periferia vederii lor care luau forma unei femei îmbrăcată cu rochie neagră și văl. Această fantomă deveni din ce în ce mai vizibilă, apărând adesea în fața angajaților și clienților băncii, câteodată auzindu-se şi cuvintele „L-ați văzut pe fratele meu?” Martorii spuneau că apariţia avea o înfăţişare nepământeană, emiţând un sentiment puternic de singurătate și deznădejde.

Fantoma „Călugăriţei negre” poate fi văzută chiar până în prezent, în bancă, în jurul băncii şi pe trotuarul de pe strada Threadneedle. Iată mărturia unui turist american: „Am fost într-o scurtă vizită la Londra și mergeam singur într-o seară târzie de-a lungul străzii Threadneedle, aproape de locul unde se afla Bank of England. Dintr-o dată, veni o doamnă către mine; nu ştiu de unde a apărut. Femeia părea ciudată și era îmbrăcată în negru, în stilul secolului al XIX-lea. Purta o rochie neagră cu un voal lung; i-am văzut fața prin voal, părând tristă. Când am trecut pe ea, ea mi-a aruncat o privire scurtă și m-a întrebat cu o voce tare: „L-aţi văzut pe fratele meu?” Am răspuns „Nu”; când m-am întors și m-am uitat la ea, am văzut că ea dispăruse. Nu era nimeni în spatele meu, decât un cuplu care mergea în aceeași direcție ca şi mine. De atunci am aflat că Banca Angliei are o fantomă cunoscută sub numele de „Călugăriţa neagră””.

„Călugăriţa neagră” de pe strada Threadneedle a devenit o ciudățenie populară și mulți turişti vin aici doar în speranța de a surprinde o viziune a fantomei. Dar, este aceasta doar o legendă urbană sau există vreun adevăr în ea? Dacă este într-adevăr reală, atunci ce fenomen există? Este o imagine cu traumatizata Sarah Whitehead care se repetă într-un fel de buclă eternă?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO