Comuniştii români i-au invitat pe cei din familia Illuminati Rothschild să facă o bancă mixtă cu România

  •  
  •  
  •  
  •  

Mă aflam într-o librărie şi am dat întâmplător peste o carte interesantă intitulată „De la SSI la SIE: o istorie a spionajului românesc în timpul regimului comunist (1948-1989)”. Cartea a fost scrisă de Florian Banu şi a apărut la Editura Corint în anul 2017.

În carte, mi-au căzut ochii peste câteva detalii foarte interesante referitoare la înfiinţarea unei bănci mixte franco-române în anul 1970/1971. Ciudat, dar comuniştii de atunci purtau discuţii cu cei din familia Illuminati Rothschild pentru înfiinţarea acestei bănci! Iată nota vicepreşedintelui Consiliului de Miniştri, Gogu Rădulescu, către conducerea partidului, de pe data de 22 decembrie 1970:

„Până în prezent, Banca Rothschild s-a declarat de acord să participe cu o cotă de 8-10% la capitalul băncii româno-franceze ce urma a lua fiinţă, precum şi să acorde un împrumut de 20 de milioane de dolari Băncii Române de Comerţ Exterior. Deoarece consider că este în interesul nostru să menţinem relaţii bune cu această bancă, în scopul finalizării şi a altor acţiuni ce au fost abordate cu ocazia vizitei subsemnatului în Franţa în aprilie a.c., propun a se aproba invitarea baronului Elie Rothschild la o partidă de vânătoare (2-3 zile), în prima jumătate a lunii ianuarie 1971”.

Aprobarea din partea partidului a venit fără întârziere. Prin Hotărârea Secretariatului General al PCR nr.3463/23-12-1970, s-a aprobat invitarea unei delegaţii de oameni de afaceri francezi, condusă de baronul Elie de Rothschild, cheltuielile urmând să fie suportate de partea română.

Însă, până la urmă, Elie Rothschild a refuzat invitaţia, aducând în discuţie programul încărcat până în luna martie 1971. Totuşi, e demn de remarcat faptul că acest baron Rothschild a mai fost la vânătoare în România şi prin anul 1970… Semne că familia Illuminati Rothschild a fost interesată de România încă din anii de „glorie” a comunismului, iar comuniştii români n-aveau nicio problemă să discute şi să aibă tratative cu un „capitalist pur-sânge”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner