Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Misteriosul „efect Mandela” şi efectele sale: soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au murit în 1987 într-un accident de avion, iar apoi România a fost condusă timp de 2 ani de Nicu Ceauşescu! Asta a fost experienţa unui bărbat…


univers paralel ceausescuVorbeam în articolul de acum câteva zile (Moartea actorului Dem Rădulescu şi misteriosul “efect Mandela”! Dovada că noi călătorim involuntar, în timpul vieţii, dintr-un univers paralel în altul, însă memoriile pot rămâne!) despre cum pentru mine actorul Dem Rădulescu a murit în 1990 şi nu în anul 2000, aşa cum crede toată lumea şi este, deci, oficial.

Din păcate, o parte dintre cititori nu au înţeles exact ce-am dorit să spun atunci… mi-au fost oferite tot feluri de linkuri în care se arată că Dem Rădulescu a murit într-adevăr în anul 2000. Dar n-am contestat lucrul acesta niciodată! Într-adevăr, el a murit în anul 2000, pentru că acum trăim ACUM, cu toţii, această linie de timp, însă în linia de timp alternativă în care eu am existat ca şi adolescent, Dem Rădulescu a murit în 1990. Probabil că într-o altă linie de timp marele actor trăieşte şi acum.

Trecerea dintr-o linie de timp în alta (sau univers paralel) se face instantaneu, fără să ne dăm seama, dar se pare că uneori memoriile din alte universuri paralele rămân şi nu pot fi şterse. Acest fenomen se mai numeşte în literatura de specialitate şi „efectul Mandela”.

Între timp, de când am publicat acest articol, am primit mai multe mesaje pe această temă. Cel mai interesant mi s-a părut mesajul unui cititor pe nume Dumitru, care mi-a spus următoarele:

„(…) Multă vreme am crezut că sunt nebun, iar cei din jurul meu râdeau de mine când le povesteam. Dar, după ce am citit articolul tău cu Dem Rădulescu, mi-am făcut curaj să-ţi scriu (…)

Aveam 20 de ani în 1987, când tocmai terminasem armata. Era undeva toamna, cred că prin octombrie, când mi-aduc aminte extrem de bine că s-a anunţat la radio şi la televizor că soţii Ceauşescu, Nicolae şi Elena, au murit într-un accident de avion. A fost jale mare în toată ţara, cel puţin oficial! Oamenii obişnuiţi se bucurau că a scăpat de soţii Ceauşescu. A fost un doliu naţional, care a ţinut 30 de zile. La conducerea ţării, mi-aduc aminte foarte bine că a venit Nicu Ceauşescu, fiul dictatorilor. Acesta nu a fost rău deloc, a condus ţara în anii următori către o anumită liberalizare. S-a dat drumul la importuri masive din Occident, s-a dat voie la înfiinţarea de firme particulare şi multe alte lucruri bune. Singurul lucru care a rămas interzis a fost înfiinţarea de partide politice, iar cenzura comunistă a rămas în continuare în vigoare.

Oricum, lumea era din ce în ce mai mulţumită (…) Pe la sfârşitul lui 89, mi-aduc aminte că a avut loc o lovitură de stat. Un grup condus de Ion Iliescu a preluat puterea peste noapte. A fost atunci multă agitaţie, demonstraţii etc.

Apoi, au trecut repede şi anii (…) m-am căsătorit, am făcut un copil. Eu am muncit pentru o perioadă lungă (mai mulţi ani) prin Italia. Prin 2007 m-am reîntors în România şi m-am hotărât să rămân aici. Cam după 1 an… prin 2008, am avut şocul vieţii mele, când uitându-mă la TV (eu, de obicei, nu mă uit la televizor, decât la sport), am aflat întâmplător că Ceauşescu a fost împuşcat de Crăciun, pe 25 decembrie 1989, deşi eu ştiam foarte bine că el a murit în 1987 într-un accident de avion! Culmea e că nici familia mea, nici rudele mele şi nici prietenii mei nu mi-au confirmat versiunea mea! Absolut nimeni! Toţi ştiau de revoluţia din 89, nimeni n-auzise ca timp de 2 ani (între 1987 şi 1989) să se fi aflat la conducerea ţării noastre fiul dictatorului, Nicu Ceauşescu.

Mulţi ani am crezut că sunt nebun sau că am visat (…) Până anul trecut, când am descoperit întâmplător un articol de-al tău de pe Lovendal despre efectul Mandela. Şi atuci am realizat că e posibil ca şi eu să fi trăit într-un univers paralel (…)”

P.S. Foarte interesantă experienţa cititorului meu. Deci, el a trăit o linie de timp în care soţii Ceauşescu au murit într-un accident de avion în 1987, iar între 1987 şi 1989, ţara e condusă de fiul dictatorilor, Nicu Ceauşescu, care însă duce o politică de liberalizare economică, ceva ce s-a întâmplat şi la noi în 1990-1991, cu excepţia liberalizării vieţii politice. E şi mai interesant faptul că linia de timp a cititorului meu se împleteşte uşor şi frumos cu linia de timp actuală, când vorbeşte cum în 1989 un grup condus de Iliescu a dat o lovitură de stat şi a preluat puterea de la Nicu Ceauşescu. Probabil că atunci cititorul meu a trecut inconştient în linia noastră de timp, în universul nostru.

Remarc astfel că trecerile dintr-un univers paralel în altul nu se fac brusc şi se poate trece doar dintr-un univers paralel extrem de asemănător cu altul; n-am auzit până acum migraţii dintr-o lume plină de dinozauri în lumea noastră, de exemplu…


Lasă un comentariu