S-a descoperit „planeta X” dintr-un alt sistem solar: aceasta e masivă, dar e extrem de departe faţă de steaua-mamă! Şi noi avem „planeta X”, dar, din motive misterioase, anunţarea ei oficială e ascunsă de autorităţi!

  •  
  •  
  •  
  •  

planeta X HD 106906 bŞtirea aceasta nu poate trece neobservată pentru că demonstrează că o planetă masivă, necunoscută, se poate afla la marginile sistemului nostru solar. Aşadar, sunt şanse mari ca planeta X sau Nibiru chiar să existe! Citez de pe Berkeley News.edu:

O planetă descoperită în 2014, stând la o distanță neobișnuit de mare faţă de la steaua sa – de 16 ori mai departe decât distanţa de la Soare la Pluto – ar fi putut fi alungată din locul ei de naștere, în apropierea stelei, într-un proces similar cu ceea ce s-ar fi putut întâmpla la începutul istoriei sistemului nostru solar. Steaua, HD 106906, situată la 300 de ani-lumină depărtare, în direcția constelației Crux, este similară cu Soarele, dar este mult mai tânără: are circa 13 milioane de ani vechime, în comparație cu Soarele nostru, în vârstă de de 4,5 miliarde de ani.

În 2014, o echipă condusă de Vanessa Bailey de la Universitatea din Arizona au descoperit o planetă în jurul lui HD 106906, având o masă de 11 ori mai mare decât masa planetei Jupiter și fiind situată extrem de îndepărtată de stea, la o distanţă uluitoare de 650 UA (vă reamintesc că distanţa dintre Soare şi Pământ este de 1 UA).

Până acum nu s-a crezut că planetele se formează atât de departe de steaua lor şi de discul protoplanetar înconjurător, astfel încât s-a sugerat ca planeta gigantică s-a format mai mult ca o stea, dar apoi a devenit planetă. Astfel de planete sunt de interes, deoarece în tinerețea sa, propriul nostru sistem solar ar fi putut avea planete care să fi fost alungate de aici şi astfel acum avem doar 8 planete mari pe care le vedem şi nu mai multe. Aşa cum scriam în urmă cu aproape o lună în acest articol (Astrofizicienii canadieni demonstrează clar existenţa unei planete-gigant, necunoscute (planeta X / Nibiru), care a fost expulzată din sistemul nostru solar! Unde se află ea ascunsă acum?), astrofizicienii canadieni au demosntrat că, teoretic, la începuturile sistemului nostru solar a mai existat cel puţin o planetă-gigant, dar care a fost alungată de aici.

Dar, cel mai mare mister este faptul că nu se cunoaşte cauza acestor perturbări masive din interiorul sistemelor solare. În cazul stelei HD 106906, s-a crezut că e vorba de o stea aflată în apropiere sau de o planetă-gigant, dar echipa de astronomi care a investigat cazul nu a găsit până acum nicio explicaţie.

P.S. Nu s-a calculat orbita planetei-gigant fugare al stelei HD 106906, dar probabil că aceasta are acum o orbită extrem de alungită sau chiar pluteşte în afara sistemului stelar respectiv. Aflată la o distanţă enormă faţă de stea, aceasta se aseamănă cu misterioasa planetă gigantă X din sistemul nostru solar, cea care se pare că a fost deja descoperită, dar NASA o ţine ascunsă din motive necunoscute (vedeţi articolul: Planeta X şi “Steaua Morţii” au fost descoperite încă de acum 30 de ani, iar nouă ni s-a ascuns acest lucru!). Eu atât mă întreb: pe acea planetă X din sistemul nostru sunt şanse să fi evoluat o civilizaţie extraterestră avansată, aşa cum Zecharia Sitchin a propus?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu