Un oficial comunist din jurul lui Nicolae Ceauşescu pare că vorbeşte la telefon mobil într-o poză din anii 80! Dar atunci nu existau reţele de telefonie mobilă în România…


Ceausescu telefon mobil 2Am văzut o mulţime de poze vechi ale unor oameni care păreau că vorbesc la telefonul mobil; dar, în acele vremuri, când au fost făcute pozele, telefoanele mobile nu existau! Ultimul articol pe această temă l-am pus în septembrie 2014 (O bulgăroaică din 1924, cu ochelari de soare, vorbeşte la telefon mobil pe o plajă din Varna! Cu zeci de ani înainte de invenţia telefonului mobil şi cu 5 ani înainte de apariţia ochelarilor de soare!)… în el apărea o bulgăroaică, întinsă pe plajă, şi care părea că vorbea la telefonul mobil! Întrebarea care se pune e următoarea: cu cine vorbea ea la telefonul mobil, dacă atunci reţelele de telecomunicaţii wireless nu existau!?

Primesc o poză de la un cititor, care îmi spune că a găsit o poză cu Ceauşescu, înconjurat de mai mulţi oficiali, iar unul din oficiali (cel din stânga imaginii şi înconjurat de mine cu roşu), pare că duce mâna la ureche şi vorbeşte la telefon mobil! Nu ştiu de unde e poza aceasta, căci eu pe Internet nu am găsit-o nicăieri (orice ajutor din partea voastră ar fi binevenit!). poza nu are niciun element din care am putea deduce că ar fi trucată (deci, pare autentică), iar oficialul care pare că ţine un mobil în mână; dar, ar putea le fel de bine să se scarpine pe faţă! Dar, oricum, poziţia mâinii sale drepte e una ciudată şi, într-adevăr, ar putea ţine ceva cu ea.

Ţinând cont de chipul lui Ceauşescu (mai îmbătrânit), poza pare făcută undeva pe la mijlocul sau sfârşitul anilor 80; deşi atunci în lume au început să apară telefoanele mobile şi existau deja, timide, primele reţele, totuşi, în România nici nu se putea vorbi de aşa ceva, prima reţea de telefonie mobilă (Telemobil) apărând prin 1993-1994 (dacă nu mă înşel).

În poză, se mai observă că Ceauşescu era însoţit de tovăraşa Elena (bineînţeles), iar în spate poate fi văzută şi maşina oficială a lui Ceauşescu, o Dacia 2000 (produsă doar pentru oficiali comunişti). În anii 80, această maşină avea dotări extraordinare pentru acele vremuri: cutie automată, pilot automat, aer condiţionat, servodirecţie, geamuri electrice şi închidere centralizată (citeşte mai multe în acest articol de pe realitatea.net).

Acum, revenind la poză, aştept sugestiile voastre… poate desluşim misterul!

Ceausescu telefon mobil

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO