Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Infracţiunile ar putea fi rezolvate prin analiza reflecţiilor din ochii martorilor sau victimelor! O nouă revoluţie în activitatea poliţistă?

  •  
  •  
  •  
  •  

ochi crimaCând am citit prima oară ştirea de pe cnet.com, am crezut deja că trăiesc în viitor, sau că urmăresc un scenariu de film poliţist. Dar, despre ce e vorba, mai exact? Cheia în rezolvarea unei infracţiuni s-ar putea afla în ochii martorilor sau ai victimei!

Iată o sinteză a ştirei uluitoare:

Experții în criminalistică ar putea fi capabili de a capta o imagine a unui infractor suspect din ochii martorilor. Într-un studiu recent, cercetătorii au putut să demonstreze că este posibil să afle noi detalii de la fotografiile locului unei infracţiuni, printr-o mărire cu ajutorul zoomului și o analiză a reflecțiilor din ochii unei persoane.

„Pupila ochiului este ca o oglindă neagră”, a declarat cercetătorul Rob Jenkins. „Pentru a îmbunătăți imaginea, va trebui să facem un zoom și să reglăm contrastul. O imagine a chipului care este recuperată de la o reflecție a ochilor subiectului este de aproximativ 30.000 de ori mai mică decât fața subiectului.”

Aceasta nouă tehnică remarcabilă s-ar putea dovedi de neprețuit în situațiile în care un răpitor face poze unui ostatic şi se reflectă, fără să-şi dea seama, în ochii celui răpit.

Oamenii de ştiinţă au făcut mai multe experimente, prin care o persoană (X) făcea poze altei persoane (Y), cu o cameră foto de 39 de megapixeli rezoluţie. Ulterior, prin analiza fotografiilor, se putea identifica chipul persoanei care făcea pozele, care se reflecta în ochii celui fotografiat. Un chip uman ar putea fi identificat chiar şi printr-o rezoluţie extrem de scăzută, cum este cea de 7 x 10 pixeli.

P.S. Trebuie să recunosc că am fost dezamăgit de această ştire. Prima oară, am crezut că e vorba de posibilitatea identificării autorului unei crime, prin analiza retinei ochilor victimei, care ar fi putut astfel „înregistra” ultimele secvenţe din viaţă. Ştiu că am văzut acest lucru într-un film; ideea mi se părea SF, dar nu imposibil de realizat.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu