Istoria greşeşte privind originea civilizaţiei umane!
„Tot ceea ce am fost învățați despre originile civilizației poate fi greșit”, a spus Danny Natawidjaja, doctor în geologie la Centrul de Cercetare pentru Geotehnică din cadrul Institutul Indonezian de Științe. „Poveștile vechi despre Atlantida și alte mari civilizații pierdute ale preistoriei, respinse ca mituri de către arheologi , par a fi totuşi adevărate”, a mai adăugat omul de ştiinţă.
„Muntele iluminat”, un loc sacru pentru localnici
Dr.Natawidjaja studiază de mult timp piramida de la Gunung Padang din Indonezia, înaltă de 100 metri şi situată în mijlocul unui peisaj magic de vulcani, munți și jungle ecuatoriale, la o sută de kilometri distanţă de orașul Bandung din insula Java de Vest. Piramida este cunoscută de arheologi din 1914, când structurile megalitice formate din blocuri de bazalt au fost găsite împrăștiate printre copaci și tufișuri dese. Localnicii consideră situl ca fiind unul sacru, numindu-l „Gunung Padang”, care înseamnă „Muntele de lumină” sau „Muntele iluminat”; el ar fi fost folosit din timpuri imemoriale ca loc de meditaţie.
Construcţii din anul 22.000 î.Hr.!?
Cu toate acestea nici arheologii dar nici localnicii nu şi-au dat seama că întreaga structură este, de fapt, o piramidă. Acesta a fost considerat mult timp ca fiind un deal (sau munte) natural, oarecum modificat de activitatea umană, asta până în 2011, când Natawidjaja şi echipa sa au început un studiu geologic complex. Prima datare cu radiocarbon a scos în evidenţă faptul că acest sit a fost ridicat între anii 500 î.Hr. 1500 î.Hr., foarte aproape de presupunerile arheologice. Dar, omul de ştiinţă indonezian a hotărât să-şi extindă cercetarea, folosind instrumente de forare tubulare, pentru a ajunge la niveluri mult mai profunde. Materialele organice aduse în instrumentele de foraj au arătat datări şi mai vechi: de la 3.000 î.Hr. la 5000 î.Hr., apoi în jurul datei de 9.600 î.Hr.; săpând mai adânc, Natawidjaja şi echipa sa au datat materialul organic în jurul anului 11.000 î.Hr., apoi, 15.000 î.Hr., pentru ca, în cele din urmă, la adâncimi de 90 de metri, s-a ajuns la date de 20.000 î.Hr. şi 22.000 î.Hr.
Aceste date, însă, nu au fost acceptate de ceilalţi colegi arheologi. Problema este aceea că toate datările înainte de anul 9600 î.Hr. fac parte din perioada pe care arheologii o numesc „Paleoliticul superior”, iar atunci Indonezia nu era o serie de insule, așa cum este ea astăzi, dar făcea parte dintr-un vast continent asiatic numit „Sundaland” de către geologi. În jurul anului 9.600 î.Hr., nivelul mărilor a crescut, până când continentul Sundaland a fost scufundat, rămânând din el doar Peninsula Malaezia și insulele indoneziene pe care le cunoaștem astăzi.
Cum de ştia Platon de era glaciară din anul 9.600 î.Hr., care a dus la scufundarea Atlantidei?
În plus, istoria ne învaţă că, în jurul anului 9600 î.Hr., strămoșii noștri erau doar nişte vânători primitivi, incapabili de orice formă de civilizație sau arhitectură. Primele orașe adevărate au apărut în jurul anului 3500 î.Hr., în Mesopotamia și apoi, în Egipt. În cadrul acestei cronologii bine stabilite, nu există niciun loc pentru orice civilizaţie preistorică, cum ar fi cea a Atlantidei. Dar, interesant e faptul că filozoful grec Platon datează distrugerea catastrofală și scufundarea Atlantidei la „9.000 ani înainte de timpul lui Solon”, adică în jurul anului 9.600 î.Hr., la sfârșitul ultimei ere glaciare. Având în vedere că grecii nu au avut acces la cunoștințele științifice moderne despre era glaciară, topirea gheţarilor şi creșterea rapidă a nivelurilor mării, data oferită de Platon este, cel puțin, o coincidență stranie.
A existat o civilizaţie veche care construia piramide acum 24.000 de ani!
Dar, omul de ştiinţă indonezian Natawidjaja nu crede în coincidențe. Cercetările sale de la Gunung Padang l-au convins de faptul că Platon a avut dreptate cu privire la existența unei civilizații mari înainte de ultima eră glaciară, o civilizatie care a fost într-adevăr sfârşită de un cataclism care a avut loc la nivel mondial între anii 10.900 î.Hr. și 9.600 î.Hr.
Natawidjaja şi echipa sa au descoperit că sub Gunung Padang se găsesc noi roci uriașe de bazalt, care se extind până la 30 de metri în interior, iar datările cu carbon indică faptul că monumentul megalitic a fost ridicat cu mai mult de 10.000 de ani în urmă, atingând chiar vârsta de 24.000 de ani! Bazaltul se formează în mod natural, dar la Gunung Padang a fost folosit ca material de construcție și a fost modelat într -o formă care nu se găseşte în natură.
„Dovezile geofizice sunt lipsite de ambiguitate”, spune Natawidjaja, un geolog curajos, care are îndrăzneala să infirme teoriile arheologice moderne. „Gunung Padang nu este un deal natural, ci o piramidă construită de om, iar originile construcției merg înapoi cu mult înainte de sfârșitul ultimei ere glaciare.”
Misterul celor 3 încăperi ascunse…
Şi încă ceva: cercetările arheologice de până în prezent indică faptul că sub această veche piramidă s-ar afla trei camere ascunse, având o formă rectilinie, ceea ce arată că e puţin probabil ca ele să fie de origine naturală. Cea mai mare dintre încăperi se află situată la o adâncime cuprinsă între 25 și 30 de metri sub vârful piramidei, şi are aproximativ 15 metri lungime și 10 metri lățime. Dr. Natawidjaja vrea să ajungă la aceste încăperi ascunse la sfârşitul anului 2014 şi să ne dezvăluie ce secrete a găsit îngropate acolo…
P.S. În alcătuirea acestui material, m-am inspirat de pe site-ul shiftfrequency.com.